Korupcija izvršila finansijski slom

Neophodan je obračun sa kriminalom i korupcijom, poručeno je u Gradišci sa javne tribine SDS-a “Spasimo Srpsku, spriječimo pljačku”. 

Republika Srpska 08.04.2016 | 22:50
Korupcija izvršila finansijski slom

Srpska demokratska stranka će da učini sve da bi se obezbijedila svijetla budućnost djeci, za razliku od aktuelne vlasti Milorada Dodika koja je, kako kažu, uništila i prošlost i sadašnjost.

Neophodne su korjenite promjene u Republici Srpskoj jer je Srpska dovedena u veoma lošu finasijsku situaciju i u nezavidan položaj, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

“Sad je svima jasno da je Republika Srpska dovedena u nezavidan finansijski položaj, da kasne sve prenadležnosti koje Vlada treba da obezbijedi. Poručujemo da ne možemo ništa uraditi dok se ne obračunamo sa pljačkom i kriminalom koji su ogromnih razmjena u Republici Srpskoj”, istakao je Bosić.

Borba protiv kriminala i korupcije mora istrajati do kraja, istakao je ministar bezbjednosti u SM BiH Dragan Mektić, ukazujući da je politička korupcija uzrok nezaposlenosti i sveopšteg siromaštva.

“Obećavam da ćemo se do kraja istrajno boriti protiv korupcije, posebno političke korupcije u BiH i Republici Srpskoj, jer smatram da je korupcija skoro pa izvršila finansijski slom Republike Srpske, da je korupcija uzrok za nezaposlenost i opšte siromaštvo”, kaže Mektić.

Izvoz goveđeg mesa i mesnih prerađevina iz BiH u Tursku nastaviće se i u ovoj godini, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u SM BiH Mirko Šarović.

“Ovaj dogovor sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom o nastavku izvoza mesa je važan detalj, radimo i na nekim mjerama koje bi pomogle poljoprivrednom sektoru, posebno industriji mesa, borimo se kada je u pitanju adaptacija, trenutno radimo na plavom dizelu. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH je otišao u proceduru i kada bude usvojen to će u manjoj mjeri pomoći poljoprivrednicima”, istakao je Šarović.

Bosna i Hercegovina će da istraje u ispunjavanja uslova za izvoz mesa koje je propisala Turska, ističe Šarović.

Suočavamo se sa velikim stepenom kriminala i korupcije koji predstavlja prepreku za sveukupni razvoj, bolji život i ostanak omladine u Srpskoj, rekao je načelnik opštine Gradiška Zoran Ltinović

“Nadam se da ono što smo radili u Gradišci upućuje na drugu politiku, gdje smo pravili suficite a ne deficite, koristili racionalna sredstva, smanjili kreditna zaduženja, otvorili novi investicioni ciklus i pored cijele opstrukcije republičke vlasti. Nadam se da će Gradiška biti pozitivan primjer da se jednim domaćinskim radom može i u uslvima krize napredovati”, kaže Latinović.

Na skupu u Gradišci istaknuto je da ova lokalna zajednica ima poljoprivredni i ekonomski kapacitet , da ima najveći granični prelaz u BiH i da je strateški značajna za Srpsku i BiH.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

xyz

08.04.2016 21:17

Istu priču o korupciji ponavljali su prije dvije godine, samo tada su bili malo glasniji.Opet igraju na očaj i zaborav naroda.

ODGOVORITE
Name

slobodan

08.04.2016 21:19

Da li je ko vidio cestitog Dunjica i postenog sindikalca Boska Grgica?

ODGOVORITE
Name

SZP

08.04.2016 21:53

Kako SDS misli spasiti RS? Sjediti u SA primati velike plate, tako se ne spasava RS. Izuzetak je ministar Mektic, svaka mu čast.

ODGOVORITE
Name

Re

08.04.2016 21:57

Obecanja pusta radovanja....znamo mi ko ste vi a saznašmo ko su i oni. Svi ste vi na istom kalupu skovani...

ODGOVORITE
Name

dr

08.04.2016 22:33

Bravo!

ODGOVORITE
Name

Goran

09.04.2016 04:39

Da li je na skupu bio poslanik SLAVKO DUNJIC i predsednik sindikata BOSKO GRGIC?

ODGOVORITE
Name

Brat Đuro

09.04.2016 13:31

Jedino što vi možete uraditi za spas Srpske je da odete što prije. Možda se tada i uspije smijeniti Dodik. Dok je vas tu može biti miran.

ODGOVORITE
Name

Akcija i samo uporna akcija spašava

09.04.2016 22:11

Krenite širom Republike Srpske sa javnim tribinama, da se građani ohrabre, neki osvijeste , kako bi se ovom zlu koje nas je zahvatilo stalo u kraj.

ODGOVORITE
Name

galeb

10.04.2016 04:35

Sve je dozivilo slom prosveta ,sudstvo ,zdravstvo ,industrija ,policija sve kriminal placka i nista vise.

ODGOVORITE
Name

federacija

10.04.2016 05:48

Da je nama ovakvih u Federaciji kao sto je Sarovic, Mektic da se bore za svoj narod.

ODGOVORITE
Name

vrsta 8472

10.04.2016 06:08

Jedna fantasticno organizovana tribina...puno ljudi koji su imali sta da cuju!!!

ODGOVORITE