Иванишевић: Да ли ће Новак престићи Федерера?! Ма, одраће га!

Тренер Марина Чилића, Горан Иванишевић, сматра да ће Новак Ђоковић надмашити Роџера Федерера у свим аспектима како би постао најбољи тенисер свих времена.

Тенис 13.04.2016 | 21:45
Иванишевић: Да ли ће Новак престићи Федерера?! Ма, одраће га!

Горан Иванишевић каже да је Новак Ђоковић толико супериоран да је тенис учинио досадним, и тврди да српски ас не само да ће стићи Роџера Федерера по броју гренд слем трофеја, него ће га "дебело прешишати"

"Не видим ко га може добити. Постао је досадан, у тенису никада нико није тако доминирао. Може изгубити једино од самога себе, ако се клонира. Предложио сам му да оде на крстарење на две године и када се врати, опет ће бити први. Очекујем да освоји и Ролан Гарос, затим и да престигне Федерера по броју гренд слемова. Ма шта престигне, ако буде здрав, одраће га", у свом стилу је рекао Иванишевић за загребачки Јутарњи лист.

Горан Иванишевић у суперлативима прича о Новаку Ђоковићу. Бивши хрватски тенисер сматра да је Ђоковић толико доминантан да нема ко да га "скине" са трона.

Или ипак има.

"Ноле је учинио тенис досадним. Нико пре није тако доминирао као он данас. Било је доминантних тенисера, али било је и 10 играча који су те доминантне могли да победе. Новака нема ко да добије, једино да се клонира па да сам себе победи... Предложио сам му да оде на двогодишње крстарење па да пружи прилику и другима. А кад се врати са крстарења, опет ће бити први", изјавио је Иванишевић, преносе хрватски медији.

Иванишевић сматра да ће Ђоковић ове сезоне освојити једини гренд слем који му недостаје, Ролан Гарос.

''Не видим ко га може спречити у томе. Можда Вавринка, али би морао да одигра као прошле године и прво да дође до финала", сматра Хрват.

Он истиче и да је мало вероватно да би неки млади тенисер попут Ника Кирјоса или Доминика Тима могао да експлодира у Паризу и изненади светског броја један.

"Експлодираће једног дана, али не још. Новак неће допустити да му Ролан Гарос измакне и другу годину заредом, а ови не могу да се носе са њим на три добијена сета", рекао је бивши шампион Вимблдона уз опаску да не постоји ништа што Ђоковић жели више да освоји од Ролан Гароса.

Иванишевић већ види Ђоковића како у 2016. осваја сва четири гренд слема и напомиње да то неће урадити само ако сам себе спречи у томе.

"Неће ту урадити једино ако освоји Париз, па се можда мало опусти на Вимблдону".

Ђоковић је већ оборио многе рекорде, а Иванишевић напомиње да ће сигурно премашити и Роџера Федерера у броју освојених гренд слем трофеја.

''Ако остане здрав, не да ће га срушити, него ће га дебело прешишати'', искрен је био Иванишевић.

Он ових дана борави у Загребу и тренира са Чилићем, који се опоравља од повреде колена.

Коментари / 0

Оставите коментар