Ivanišević: Da li će Novak prestići Federera?! Ma, odraće ga!

Trener Marina Čilića, Goran Ivanišević, smatra da će Novak Đoković nadmašiti Rodžera Federera u svim aspektima kako bi postao najbolji teniser svih vremena.

Tenis 13.04.2016 | 21:45
Ivanišević: Da li će Novak prestići Federera?! Ma, odraće ga!

Goran Ivanišević kaže da je Novak Đoković toliko superioran da je tenis učinio dosadnim, i tvrdi da srpski as ne samo da će stići Rodžera Federera po broju grend slem trofeja, nego će ga "debelo prešišati"

"Ne vidim ko ga može dobiti. Postao je dosadan, u tenisu nikada niko nije tako dominirao. Može izgubiti jedino od samoga sebe, ako se klonira. Predložio sam mu da ode na krstarenje na dve godine i kada se vrati, opet će biti prvi. Očekujem da osvoji i Rolan Garos, zatim i da prestigne Federera po broju grend slemova. Ma šta prestigne, ako bude zdrav, odraće ga", u svom stilu je rekao Ivanišević za zagrebački Jutarnji list.

Goran Ivanišević u superlativima priča o Novaku Đokoviću. Bivši hrvatski teniser smatra da je Đoković toliko dominantan da nema ko da ga "skine" sa trona.

Ili ipak ima.

"Nole je učinio tenis dosadnim. Niko pre nije tako dominirao kao on danas. Bilo je dominantnih tenisera, ali bilo je i 10 igrača koji su te dominantne mogli da pobede. Novaka nema ko da dobije, jedino da se klonira pa da sam sebe pobedi... Predložio sam mu da ode na dvogodišnje krstarenje pa da pruži priliku i drugima. A kad se vrati sa krstarenja, opet će biti prvi", izjavio je Ivanišević, prenose hrvatski mediji.

Ivanišević smatra da će Đoković ove sezone osvojiti jedini grend slem koji mu nedostaje, Rolan Garos.

''Ne vidim ko ga može sprečiti u tome. Možda Vavrinka, ali bi morao da odigra kao prošle godine i prvo da dođe do finala", smatra Hrvat.

On ističe i da je malo verovatno da bi neki mladi teniser poput Nika Kirjosa ili Dominika Tima mogao da eksplodira u Parizu i iznenadi svetskog broja jedan.

"Eksplodiraće jednog dana, ali ne još. Novak neće dopustiti da mu Rolan Garos izmakne i drugu godinu zaredom, a ovi ne mogu da se nose sa njim na tri dobijena seta", rekao je bivši šampion Vimbldona uz opasku da ne postoji ništa što Đoković želi više da osvoji od Rolan Garosa.

Ivanišević već vidi Đokovića kako u 2016. osvaja sva četiri grend slema i napominje da to neće uraditi samo ako sam sebe spreči u tome.

"Neće tu uraditi jedino ako osvoji Pariz, pa se možda malo opusti na Vimbldonu".

Đoković je već oborio mnoge rekorde, a Ivanišević napominje da će sigurno premašiti i Rodžera Federera u broju osvojenih grend slem trofeja.

''Ako ostane zdrav, ne da će ga srušiti, nego će ga debelo prešišati'', iskren je bio Ivanišević.

On ovih dana boravi u Zagrebu i trenira sa Čilićem, koji se oporavlja od povrede kolena.

Komentari / 0

Ostavite komentar