Нови захтјеви бораца за смјену Савановића

Координациони одбор Борачке организације регије Мркоњић Град, која окупља борце ове општине и сусједних општина Шипово, Купрес, Рибник, Дринић, Језеро и Источни Дрвар, на данашњој сједници у Мркоњић Граду подржали су ставове Борачких организација Семберије и Мајевице за смјену министра рада и борачко-инвалидске заштите Миленка Савановића.

Република Српска 08.04.2016 | 22:58
Нови захтјеви бораца за смјену Савановића

Као један од кључних разлога незадовољства наводе неадекватно заступање борачке популације.

"Кап која је прелила чашу је кашњење у исплатама за одликовања, инвалиднине, а на крају и борачке додатке. Раније је министар Савановић потписао мишљење противно Закону о удружењима и фондацијама и тиме одређеној организацији која не испуњава услове дао статус Организације од посебног интереса. Осим тога много је неспоразума на релацији Министарство - Борачка организација", каже за БН ТВ координатор БО Републике Српске за регију Мркоњић Град Душко Милетић.

Он је додао да због свега наведеног сматрају да Савановић не може да представља борце Републике Српске.

Овај одбор усвојио је и Приједлог да се 10. октобар Дан обиљежавања пада западно-крајишких општина ове године централном манифестацијом обиљежи у Шипову, а не као до сада у Мркоњић Граду.

Том приликом истакнут је заједнички став да БО Републике Српске мора бити организација од посебног интереса у Републици Српској јер се једина истински бори за легитимна права ове све угроженије популације људи.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

министар

08.04.2016 19:14

Ех борци, немојте ме дирати мени је добро. Ја сједим у згради Владе, лијепо изгледа, имам све што ми је потребно у животу, иначе би морао у пензију. Стрпите се ......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

08.04.2016 19:23

Само напред борци, нажалост што морате ви који сте створили Републику Српску поново у борбу за своја, али и за народна права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дује

08.04.2016 20:11

Исплатити сто прије борце направити ревизију избацити са списка лазне борце то се мозе врло лако провјерити по платним листама а не по издатим потврдамА и када се то исфилтрира сви борци би требали добивати једнако на мијесецном нивоу а не ко сада неко на годисњем нивоу стотридесет а неко осамсто марака то је некоректно сто се преставници борацке не огласе по свим овим питањима а било је ријеци да це се то урадити медјутим само пуста обецања само слога србина спасава

Name

Радник Милојица

08.04.2016 19:57

Е моји борци, кад смо ми радници кренули против Закона о раду и министра Савановића, који се погубио, ви сте стајали по страни. А говорили смо вам да сте слиједећи, иако смо ми већином 2 у 1 и борци и радници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.04.2016 20:34

Тако је идемо редом.Следећи је Телегтија који је испарио. Једноставно побјегао! Који безобразлук! Одмотаћемо ми клупко до краја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

папири

08.04.2016 20:53

Кад је требало у рат, нису ти тражили никакве папире, документе, сагласности, а сад када треба да нешто добијеш, сад дај тоне папира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

09.04.2016 15:16

КАДА ЈЕ СМОТРА ДА ДОДЈЕМ ПО ЦЕТВРТИ ПУТ.