Novi zahtjevi boraca za smjenu Savanovića

Koordinacioni odbor Boračke organizacije regije Mrkonjić Grad, koja okuplja borce ove opštine i susjednih opština Šipovo, Kupres, Ribnik, Drinić, Jezero i Istočni Drvar, na današnjoj sjednici u Mrkonjić Gradu podržali su stavove Boračkih organizacija Semberije i Majevice za smjenu ministra rada i boračko-invalidske zaštite Milenka Savanovića.

Republika Srpska 08.04.2016 | 22:58
Novi zahtjevi boraca za smjenu Savanovića

Kao jedan od ključnih razloga nezadovoljstva navode neadekvatno zastupanje boračke populacije.

"Kap koja je prelila čašu je kašnjenje u isplatama za odlikovanja, invalidnine, a na kraju i boračke dodatke. Ranije je ministar Savanović potpisao mišljenje protivno Zakonu o udruženjima i fondacijama i time određenoj organizaciji koja ne ispunjava uslove dao status Organizacije od posebnog interesa. Osim toga mnogo je nesporazuma na relaciji Ministarstvo - Boračka organizacija", kaže za BN TV koordinator BO Republike Srpske za regiju Mrkonjić Grad Duško Miletić.

On je dodao da zbog svega navedenog smatraju da Savanović ne može da predstavlja borce Republike Srpske.

Ovaj odbor usvojio je i Prijedlog da se 10. oktobar Dan obilježavanja pada zapadno-krajiških opština ove godine centralnom manifestacijom obilježi u Šipovu, a ne kao do sada u Mrkonjić Gradu.

Tom prilikom istaknut je zajednički stav da BO Republike Srpske mora biti organizacija od posebnog interesa u Republici Srpskoj jer se jedina istinski bori za legitimna prava ove sve ugroženije populacije ljudi.

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ministar

08.04.2016 19:14

Eh borci, nemojte me dirati meni je dobro. Ja sjedim u zgradi Vlade, lijepo izgleda, imam sve što mi je potrebno u životu, inače bi morao u penziju. Strpite se ......

ODGOVORITE
Name

Brod

08.04.2016 19:23

Samo napred borci, nažalost što morate vi koji ste stvorili Republiku Srpsku ponovo u borbu za svoja, ali i za narodna prava.

ODGOVORITE
Name

duje

08.04.2016 20:11

Isplatiti sto prije borce napraviti reviziju izbaciti sa spiska lazne borce to se moze vrlo lako provjeriti po platnim listama a ne po izdatim potvrdamA i kada se to isfiltrira svi borci bi trebali dobivati jednako na mijesecnom nivou a ne ko sada neko na godisnjem nivou stotrideset a neko osamsto maraka to je nekorektno sto se prestavnici boracke ne oglase po svim ovim pitanjima a bilo je rijeci da ce se to uraditi medjutim samo pusta obecanja samo sloga srbina spasava

Name

Radnik Milojica

08.04.2016 19:57

E moji borci, kad smo mi radnici krenuli protiv Zakona o radu i ministra Savanovića, koji se pogubio, vi ste stajali po strani. A govorili smo vam da ste slijedeći, iako smo mi većinom 2 u 1 i borci i radnici.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.04.2016 20:34

Tako je idemo redom.Sledeći je Telegtija koji je ispario. Jednostavno pobjegao! Koji bezobrazluk! Odmotaćemo mi klupko do kraja!

ODGOVORITE
Name

papiri

08.04.2016 20:53

Kad je trebalo u rat, nisu ti tražili nikakve papire, dokumente, saglasnosti, a sad kada treba da nešto dobiješ, sad daj tone papira.

ODGOVORITE
Name

Prle

09.04.2016 15:16

KADA JE SMOTRA DA DODJEM PO CETVRTI PUT.