Брчко: Струја до јула по старој цијени

Више од 35.000 потрошача које снабдијева „Електродистрибуција“, Јавно предузеће „Комунално Брчко“ је одахнуло: испорука за првих шест мјесеци ове године уговорена је с „Електро-преносом“ Републике Срспке, али струја ипак неће поскупити, потврдили су данас у менаџменту овог предузећа које ће разлику у цијени прихватити на терет укупног пословања.

Република Српска 08.04.2016 | 18:15
Брчко: Струја до јула по старој цијени

„Иако струја поскупљује у Републици Српској из које се у првих шест мјесеци ове године на основу потписаног уговора снабдијева и подручје дистрикта, пословодство ЈП „Комунално Брчко“ заузело је став да разлику у повећању цијене прихвати на терет укупног пословања. То значи да наши потрошачи најмање три мјесеца неће добити увећане рачуне за испоручену електричну енергију“, казала је асистент директора Јелена Лугоња.

Законом о електричној енергији у БиХ је уређено да су ентитети обавезни да снабдијевају дистрикт најмање шест мјесеци у току
једне године, а брчански дистрибутер на основу јавног позива бира повољнијег понуђача или уговара куповину кроз преговарачки поступак. У пракси, захваљујући политици Владе Републике Српске, Брчаци већ дуже вријеме користе струју из овог ентитета, јер је јефтинија од 25 до 35 одсто.

„Комунално Брчко“ покренуло је процес набавке и за друго полугодиште, па ће цијена струје за крајње потрошаче у том периоду, нагласила је Лугоња, зависити од уговореног ентитетског дистрибутера и одобрења које и за дистрикт издаје Државна регулаторна агенција.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брчко

08.04.2016 20:49

Срећа па избори ове године...

ОДГОВОРИТЕ
Name

трегоња

08.04.2016 21:00

Каква је то дрзава ради ста ко хоце и докле хоце.

ОДГОВОРИТЕ