Brčko: Struja do jula po staroj cijeni

Više od 35.000 potrošača koje snabdijeva „Elektrodistribucija“, Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ je odahnulo: isporuka za prvih šest mjeseci ove godine ugovorena je s „Elektro-prenosom“ Republike Srspke, ali struja ipak neće poskupiti, potvrdili su danas u menadžmentu ovog preduzeća koje će razliku u cijeni prihvatiti na teret ukupnog poslovanja.

Republika Srpska 08.04.2016 | 18:15
Brčko: Struja do jula po staroj cijeni

„Iako struja poskupljuje u Republici Srpskoj iz koje se u prvih šest mjeseci ove godine na osnovu potpisanog ugovora snabdijeva i područje distrikta, poslovodstvo JP „Komunalno Brčko“ zauzelo je stav da razliku u povećanju cijene prihvati na teret ukupnog poslovanja. To znači da naši potrošači najmanje tri mjeseca neće dobiti uvećane račune za isporučenu električnu energiju“, kazala je asistent direktora Jelena Lugonja.

Zakonom o električnoj energiji u BiH je uređeno da su entiteti obavezni da snabdijevaju distrikt najmanje šest mjeseci u toku
jedne godine, a brčanski distributer na osnovu javnog poziva bira povoljnijeg ponuđača ili ugovara kupovinu kroz pregovarački postupak. U praksi, zahvaljujući politici Vlade Republike Srpske, Brčaci već duže vrijeme koriste struju iz ovog entiteta, jer je jeftinija od 25 do 35 odsto.

„Komunalno Brčko“ pokrenulo je proces nabavke i za drugo polugodište, pa će cijena struje za krajnje potrošače u tom periodu, naglasila je Lugonja, zavisiti od ugovorenog entitetskog distributera i odobrenja koje i za distrikt izdaje Državna regulatorna agencija.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Brčko

08.04.2016 18:49

Sreća pa izbori ove godine...

ODGOVORITE
Name

tregonja

08.04.2016 19:00

Kakva je to drzava radi sta ko hoce i dokle hoce.

ODGOVORITE