Возачка "Б" категорије признате у Данској

Министарство комуникација и саобраћаја БиХ обавјештава грађане Босне и Херцеговине који живе у Краљевини Данској да од 1. априла ове године могу извршити замјену важеће бх. возачке дозволе "Б“ категорије за одговарајућу данску возачку дозволу, без обвезе подноситеља захтјева за полагање контролног возачког испита.

Босна и Херцеговина 08.04.2016 | 12:14
Возачка "Б" категорије признате у Данској

Како је саопштено из Министарства комуникација и саобраћаја БиХ, подноситељ захтјева за замјену бх. возачке дозволе за одговарајућу данску возачку дозволу, осим важеће бх. возачке дозволе, дужан је доставити изјаву под казненом и материјалном одговорношћу да је посједовао и користио право управљања моторним возилом категорије "Б“ у задње двије године.

Такође, дужан је доставити и изјаву под казненом и материјалном одговорношћу да му није било одузето право управљања моторним возилом у задњих пет година, односно да му није било ограничено право управљања моторним возилом или дозвољено под посебним условима.

Како је саопштено, активности су водили заједнички Министарство комуникација и саобраћаја БиХ и Амбасада Босне и Херцеговине у Краљевини Данској.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дјуро

08.04.2016 10:37

Када це да буде за италију могуца замена возацке дозволе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

08.04.2016 12:56

Дјуро никад италијани не признају ништа из Бих ни дипломе!

ОДГОВОРИТЕ