На аукцији први клавир Лејди Гаге и преко 85 предмета Елвиса Прислија

Бразилску манекенку и њеног новог изабраника папараци су ухватили док су размењивали нежности у аутомобилу.

Забава 08.04.2016 | 08:16
На аукцији први клавир Лејди Гаге и преко 85 предмета Елвиса Прислија

Аукцијска кућа Џулиенс ставиће на продају 21. маја у Њујорку низ предмета који су припадали музичким легендама, као што су први клавир Лејди Гага и гитара Елвиса Прислија.

Аукција под називом "Музичке иконе" биће организована у Хард рок кафеу на Тајмс скверу и укључиће десетине комада који су припадали музичким звездама.

Један од главних комада је први клавир Лејди Гага процењен на измедју 100.000 и 200.000 долара.

Стефани Џерманота, како јој је право име, написала је своју прву песму са пет година и одсвирала је на том клавиру марке Еверет, који су купили њени бака и дека.

Дека и бака Лејди Гага купили су клавир за 780 долара 1966. године и касније су га поклонили њеним родитељима. Мала Стефани почела је да узима часове клавира са четири године и написала је своју прву композицију "Доллар Биллс" годину дана касније, инспирисану песмом "Монеy" Пинк Флојда.

Део прихода од продаје клавира биће дат Фондацји Борн Тхис Wаy коју је лансирала Лејди Гага 2012. године да би оснажила младе.

На аукцији ће такође бити више од 85 предмета који су припадали Елвису Прислију, а највреднији су гитара и један клавир. Гитару марке Гибсон Дове је Елвисов отац персонализовао и поклонио свом сину 1969. Отац је изабрао гитару црне боје као честитку Елвису што је управо добио црни појас у каратеу.

Елвис је гитару дао једном обожаватељу на концерту 1975. који је од тада сачувао. Процењено је да ће она донети између 200.000 и 300.000 долара.

Други вредан предмет из Елвисове колекције је његов први клавир, процењен на између 200.000 и 300.000 долара, значи више него клавир Лејди Гага, који је процењен на између 100.000 и 200.000 долара.

Међу Елвисовим предметима су и наочаре, кутијице за лекове, црно одело и кожни прслук.

На аукцији ће бити понуђени и предмети других познатих музичара који ће сигурно привући пажњу љубитеља рока и попа.

Међу њима ће бити сако који је на турнеји носио Фреди Меркјури из британске групе Квин, прслук од црвене коже коју је носио Мајкл Џексон инспирисан видеом "Беат ит" или једна од чувених црних кошуља кантри певача Џонија Кеша.

Највећу процењену цену има електрична гитара Фендер Бродкастер коју је Џими Вон поклонио свом брату, гитаристи Стиви Реј Вону. Легендарни гитариста је на том инструменту, процењеном на између 400.000 и 600.000 долара развијао сопствени стил.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар