ЛЕ: Реми у Дортмунду, славља Севиље, Виљареала и Шахтјора!

Севиља и Шахтјор су остварили победе на гостовањима, Виљареал код куће, док су Борусија и Ливерпул ремизирали, у првим мечевима четвртфинала Лиге Европе.

Фудбал 07.04.2016 | 23:30
ЛЕ: Реми у Дортмунду, славља Севиље, Виљареала и Шахтјора!

У дербију вечери Јирген Клоп је прославио вођство клуба у којем је постао бесмртан, али је Борусија изборила 1:1 пред реванш на Енфилду за седам дана.

Бранилац титуле Севиља је после преократа савладала Атлетик Билбао 2:1 на Сан Мамесу, па је на корак од полуфинала такмичења, као и Шахтјор после победе у Браги истим резултатом.

Виљареал се намучио да би победио Спарту 2:1, па је све отворено пред дуел у Прагу следеће седмице.

Борусија је током већег дела меча била бољи ривал од Ливерпула, кога су раног гола спасили клизећи стартови у којима је предњачио Сако.

Неколико пропуштених шанси Борусија је скупо платила, десет минута пре полувремена Дивок Ориги је надмудрио одбрану домаћег тима и Вајденфелера и донео вођство Ливерпулу, које је страсно прославио Клоп, иако је највеће успехе у каријери остварио на клупи БвБ.

У финишу полувремена Обамејанг и Ројс пропуштају прилике за изједначење, а онда Вајденфелер спасава домаћина, добивши дуел "један на један" са Оригијем, у последњој секунди.

Већ у трећем минуту наставка за промашен зицер кажњен је и Ливерпул, Мхитарјан је убацио лопту у казнени, а Матс Хумелс сјајно скочио за изједначење резултата.

Уследиле су сјајне прилике за Кутиња и Клајна, али је Вјденфелер сјајним интервенцијама спасао свој тим од три виђена гола, да би до краја меча екипе спустиле темпо не желевши да ризикују нови гол у мрежи.

У другом дербију вечери изгледало је да би Билбао могао да скине круну с главе Севиљи, али је сам себе покопао.

Након што су у првом полувремену оба тима пропустила неколико сјајних шанси, Билбао стиже до вођства у трећем минуту другог дела игре.

Ветеран Ариц Адурис је искористио центаршут Икера Муниаина и ударцем главом на другој стативи доноси вођство Баскима, али није прошло ни десет минута гости су изједначили преко Тимотеа Колодзејчака.

Тражио је Билбао нови гол за предност пред реванш, али је седам минута пре краја Муниаин очајно реаговао у свом шеснаестерцу и опет асистирао код гола, само овај пут ривалу.

Кевин Гамеиро је пресекао повратну лопту за голмана, а онда проиграо Висентеа Ибору који ју је убацио у мрежу.

Шахтјор је сјајним голом Јарослава Ракитског и Факунда Ферејре казнио бројне промашаје Браге и са та два гола готово решио питање пласмана у полуфинале, али минут пре краја Вилсон Едуард голом главом оставља Португалце у игри.

Српски фудбалер Никола Стојиљковић је предводио напад Браге до 75. минута, али није успео ниједном да угрози Украјинце, да би га потом заменио управо стрелац јединог гола за домаћина.

Виљареал је потпуно надиграо Спарту, повео већ у другом минуту после грешке гостију преко Седрика Бакамбуа, али су бројне промашаје домаћина Чеси казнили у финишу првог полувремена преко Јакуба Брабеца, који је надскочио домаће дефанзивце у казненом после корнера.

Пола сата пре краја Бакамбу другим голом враћа Виљареал у вођство, али он и Роберто Солдадо у наставку пропуштају још неколико прилика да донесу "Жутој подморници" осетнију предност пред дуел у Прагу.

Лига Европе, четвртфинале:

Атлетик Билбао – Севиља 1:2
Адурис 48 – Колодејчак 56, Ибора 83

Спортинг Брага – Шахтјор 1:2
Едуардо 89 – Ракитски 45, Ферејра 75

Борусија – Ливерпул 1:1
Хумелс 48 – Ориги 36

Виљареал – Спарта 2:1
Бакамбу 3, 63 – Брабец 45+3

Коментари / 0

Оставите коментар