LE: Remi u Dortmundu, slavlja Sevilje, Viljareala i Šahtjora!

Sevilja i Šahtjor su ostvarili pobede na gostovanjima, Viljareal kod kuće, dok su Borusija i Liverpul remizirali, u prvim mečevima četvrtfinala Lige Evrope.

Fudbal 07.04.2016 | 23:30
LE: Remi u Dortmundu, slavlja Sevilje, Viljareala i Šahtjora!

U derbiju večeri Jirgen Klop je proslavio vođstvo kluba u kojem je postao besmrtan, ali je Borusija izborila 1:1 pred revanš na Enfildu za sedam dana.

Branilac titule Sevilja je posle preokrata savladala Atletik Bilbao 2:1 na San Mamesu, pa je na korak od polufinala takmičenja, kao i Šahtjor posle pobede u Bragi istim rezultatom.

Viljareal se namučio da bi pobedio Spartu 2:1, pa je sve otvoreno pred duel u Pragu sledeće sedmice.

Borusija je tokom većeg dela meča bila bolji rival od Liverpula, koga su ranog gola spasili klizeći startovi u kojima je prednjačio Sako.

Nekoliko propuštenih šansi Borusija je skupo platila, deset minuta pre poluvremena Divok Origi je nadmudrio odbranu domaćeg tima i Vajdenfelera i doneo vođstvo Liverpulu, koje je strasno proslavio Klop, iako je najveće uspehe u karijeri ostvario na klupi BvB.

U finišu poluvremena Obamejang i Rojs propuštaju prilike za izjednačenje, a onda Vajdenfeler spasava domaćina, dobivši duel "jedan na jedan" sa Origijem, u poslednjoj sekundi.

Već u trećem minutu nastavka za promašen zicer kažnjen je i Liverpul, Mhitarjan je ubacio loptu u kazneni, a Mats Humels sjajno skočio za izjednačenje rezultata.

Usledile su sjajne prilike za Kutinja i Klajna, ali je Vjdenfeler sjajnim intervencijama spasao svoj tim od tri viđena gola, da bi do kraja meča ekipe spustile tempo ne želevši da rizikuju novi gol u mreži.

U drugom derbiju večeri izgledalo je da bi Bilbao mogao da skine krunu s glave Sevilji, ali je sam sebe pokopao.

Nakon što su u prvom poluvremenu oba tima propustila nekoliko sjajnih šansi, Bilbao stiže do vođstva u trećem minutu drugog dela igre.

Veteran Aric Aduris je iskoristio centaršut Ikera Muniaina i udarcem glavom na drugoj stativi donosi vođstvo Baskima, ali nije prošlo ni deset minuta gosti su izjednačili preko Timotea Kolodzejčaka.

Tražio je Bilbao novi gol za prednost pred revanš, ali je sedam minuta pre kraja Muniain očajno reagovao u svom šesnaestercu i opet asistirao kod gola, samo ovaj put rivalu.

Kevin Gameiro je presekao povratnu loptu za golmana, a onda proigrao Visentea Iboru koji ju je ubacio u mrežu.

Šahtjor je sjajnim golom Jaroslava Rakitskog i Fakunda Ferejre kaznio brojne promašaje Brage i sa ta dva gola gotovo rešio pitanje plasmana u polufinale, ali minut pre kraja Vilson Eduard golom glavom ostavlja Portugalce u igri.

Srpski fudbaler Nikola Stojiljković je predvodio napad Brage do 75. minuta, ali nije uspeo nijednom da ugrozi Ukrajince, da bi ga potom zamenio upravo strelac jedinog gola za domaćina.

Viljareal je potpuno nadigrao Spartu, poveo već u drugom minutu posle greške gostiju preko Sedrika Bakambua, ali su brojne promašaje domaćina Česi kaznili u finišu prvog poluvremena preko Jakuba Brabeca, koji je nadskočio domaće defanzivce u kaznenom posle kornera.

Pola sata pre kraja Bakambu drugim golom vraća Viljareal u vođstvo, ali on i Roberto Soldado u nastavku propuštaju još nekoliko prilika da donesu "Žutoj podmornici" osetniju prednost pred duel u Pragu.

Liga Evrope, četvrtfinale:

Atletik Bilbao – Sevilja 1:2
Aduris 48 – Kolodejčak 56, Ibora 83

Sporting Braga – Šahtjor 1:2
Eduardo 89 – Rakitski 45, Ferejra 75

Borusija – Liverpul 1:1
Humels 48 – Origi 36

Viljareal – Sparta 2:1
Bakambu 3, 63 – Brabec 45+3

Komentari / 0

Ostavite komentar