Ванредна ситуација уочи инаугурације

У Приштини су на снази ванредне мјере уочи сутрашње инаугурације новоизабраног предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија, речено је Срни у косовској полицији.

Србија 07.04.2016 | 21:40
Ванредна ситуација уочи инаугурације

Церемонија инаугурације биће одржана на Централном тргу испред Народног позоришта, садашњи Трг Скендер Бег, уз највиши степен мјера безбједности.

Полиција је упозорила грађане да неће бити дозвољен слободан прилаз платоу на коме ће се одвијати церемонија. На платоу се могу појавити само делегације, гости и акредитовани новинари.

Мјере безбједности подразумијевају ангажовање припадника полицијске службе, специјалну јединицу РОСУ, косовске безбједносне снаге, а као друга и трећа инстанца одговорности су Еулекс и Кфор.

"Извршене су све припреме за одржавање јавног реда и мира", кажу у полицији и истичу спремност да спроведу и очувају јавни ред и мир.

Према званичним подацима, акредитовано је више од 200 новинарских екипа, укључујући медисјке куће из Њемачке, Велике Британије, Француске, САД, те земаља из окружења.

Полиција је од 9.00 часова ујутро забранила саобраћај путевима који акоје воде ка центру Приштине.

Током предстојеће ноћи полиција ће бити присутна на улицама Приштине. Биће извршено осматрање свих објеката у близини Трга и у улицама којима ће пристизати гости.

За сада је најављено да ће Тачијевој инаугурацији присуствовати хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић, државни врх Албаније, предсједник турског парламента.

На списку званица је око хиљаду лица. Међу њима су сви посланици, укључујући и десет Срба који за сада нису потврдили да ће присуствовати Тачијевој инаугурацији.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лијан

08.04.2016 04:33

Која црна инаугурација монструма,таква им је И накарадна америцка колонија односно клинтоново!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

валбон

08.04.2016 20:45

Боље америцка колонија,него руска голотињска

ОДГОВОРИТЕ