Vanredna situacija uoči inauguracije

U Prištini su na snazi vanredne mjere uoči sutrašnje inauguracije novoizabranog predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, rečeno je Srni u kosovskoj policiji.

Srbija 07.04.2016 | 21:40
Vanredna situacija uoči inauguracije

Ceremonija inauguracije biće održana na Centralnom trgu ispred Narodnog pozorišta, sadašnji Trg Skender Beg, uz najviši stepen mjera bezbjednosti.

Policija je upozorila građane da neće biti dozvoljen slobodan prilaz platou na kome će se odvijati ceremonija. Na platou se mogu pojaviti samo delegacije, gosti i akreditovani novinari.

Mjere bezbjednosti podrazumijevaju angažovanje pripadnika policijske službe, specijalnu jedinicu ROSU, kosovske bezbjednosne snage, a kao druga i treća instanca odgovornosti su Euleks i Kfor.

"Izvršene su sve pripreme za održavanje javnog reda i mira", kažu u policiji i ističu spremnost da sprovedu i očuvaju javni red i mir.

Prema zvaničnim podacima, akreditovano je više od 200 novinarskih ekipa, uključujući medisjke kuće iz NJemačke, Velike Britanije, Francuske, SAD, te zemalja iz okruženja.

Policija je od 9.00 časova ujutro zabranila saobraćaj putevima koji akoje vode ka centru Prištine.

Tokom predstojeće noći policija će biti prisutna na ulicama Prištine. Biće izvršeno osmatranje svih objekata u blizini Trga i u ulicama kojima će pristizati gosti.

Za sada je najavljeno da će Tačijevoj inauguraciji prisustvovati hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović, državni vrh Albanije, predsjednik turskog parlamenta.

Na spisku zvanica je oko hiljadu lica. Među njima su svi poslanici, uključujući i deset Srba koji za sada nisu potvrdili da će prisustvovati Tačijevoj inauguraciji.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lijan

08.04.2016 04:33

Koja crna inauguracija monstruma,takva im je I nakaradna americka kolonija odnosno klintonovo!?

ODGOVORITE
Name

valbon

08.04.2016 20:45

Bolje americka kolonija,nego ruska golotinjska

ODGOVORITE