Анализа: Помагајте бивша браћо, Лестер се зауставити мора!

У неизвесној трци за титулу у Премијер лиги, посебно интересантан фактор могла би да буду петорица бивших фудбалера Тотенхма, који би могли да учине велику у слугу свом бившем клубу...

Фудбал 07.04.2016 | 23:45
Анализа: Помагајте бивша браћо, Лестер се зауставити мора!

Лидер на табели Лестер је надомак историјског резултата, али су упркос предности, шест кола до краја још увек далеко од циља, о чему би могли доста да науче и на примеру Манчестер Јунајтеда који је сензационално проћердао предност 2012. године у трци са Манчестер Ситијем.

Спарси који прате Лисице на табели, и имају седам бодова заостатка, траже свакојаку помоћ како би после 55 година вратили шампионску титулу на Вајт Харт Лејн, а ова петорица фудбалера могли би, свако на свој начин, да им помогну у тој намери и тако упропасте Лестерову бајку.

Гилфи Сигурдсон

Након импресивне партије на позајмици у Свонсију у сезони 2011/12 репрезентативац Исланда је скоро па комплетирао трајну селидбу у Велс, али су Спарси у последњем тренутку издвојили 12.000.000 евра како би га купили. Овај трансфер им се није исплатио, офанзивни везиста се врло брзо вратио тамо где је његов премијерлигашки успон почео, а сада је без дилеме главни вођа Лабудова у покушају да остану у Премијер лиги.

А у покушају да Свонсију омогући опстанак Сигурдсон би највећу услугу могао да учини Тотенхему, ако се потруди да победи Лестер када му Лабудови буду гостовали на Кинг Пауер стадиону 24. априла. Тај меч ће, вероватно, бити један од највећих зицера за Лестер, али докле год не буду математички сигурни у опстанак Лабудови ће да гризу, поготово са увек агресивним Сигурдсоном.

Џермејн Дефо

Сандерлендови напори да изборе опстанак у Премијер лиги доста зависе од искусног нападача. Дефо је ове сезоне постигао четири пута више голова од било ког другог фудбалера Црних мачака, али некадашњи нападач Тотенхема би праву ствар могао да учини тако што би нанео пораз великом ривалу свог бившег тима.

Тим Сема Олердајса у недељу дочекује Лисице, а чак и бод против лидера би био пуна капа и пружио би им добру залиху за наставак борбе за премијерлигашки живот. После тога, због чињенице да и Арсеналу требају све победе до краја сезоне да би задржао шансе да стигне Лестер, Дефо би имао прилику да двоструко обрадује навијаче Спарса, када Тобџије буду гостовале на стадиону Светлости 24. априла.

Мајкл Керик

Лако је заборавити податак да је Мајкл Керик играо за још два премијерлигашка клуба пре него што је стигао у Манчестер Јунајтед, с обзиром да је јако дуго већ на Олд Трафорду. Али се Керик представио свету и наметнуо као наследник легендарног Роја Кина управо на Вајт Харт Лејну. Чињеница да је Бастијан Швајнштајгер повређен, условиће да ветеран Јунајтеда буде главни избор Луја ван Гала за позицију задњег везног у покушају Црвених ђавола да се домогну четвртог места на табели.

А уместо да јури титулу и буде фаворит, Јунајтед ће дочекати Лестер на Олд Трафорду 1. маја. Лисице се у игри често ослањају на контре, а Кериков главни задатак биће да диригује игром јунајтеда и тако онемогући ривалу да створи опасне акције. Истовремено, тако ће помоћи и свом бившем тиму и одржати га у игри за титулу.

Емануел Адебајор

Током каријере Емануел Адебајор је можда најбоље тренутке доживео у дресу Тотенхема, пре него што је отпуштен у септембру са Вајт Харт Лејна. Адебајор, који је сада члан посрнулог Кристал Паласа, који се такође бори за опстанак, покушава да оживи каријеру на Селхурст Парку, а како има лош однос са Арсеналом од одласка 2009. године, искусни нападач би сигурно више од свега волео да упропасти Тобџијама шансе за титулу.

Добру прилику за то имаће 17. маја када ће Кристал Палас госотвати на Емиратима, а та утакмица могла би да буде пресудна за Орлове да остану ван домашаја последње три позиције које воде у Чемпионшип.

Арон Ленон

С обзиром на то да је у Лондону провео 10 година, али није оставио већег трага сигурно је боравак на Вајт Харт Лејну утицао на Леононово самопоуздање. Опет, прелазак у Евертон био је добар посао за њега. Са још неколико кавалитетних офанзивних фудбалера у тиму, менаџер Роберто Мартинез има добру екипу на располагању, а у тој групи играча И талент Ленона долази до изражаја.

Лестер дочекује Карамеле 7. маја, а како после тог меча следе још само две утакмице, јасно је да би у случају неизвесне борбе ово био кључан меч за Лисице. Евертон је раније једном већ одлучивао у 36. колу о шампиону, када је играо нерешено на Олд Трафорду са Јунајтедом 4:4 и омогућио Ситију да их престигне, Ленонова брзина могла би да услови исти сценарио и овај пут што би обрадовало навијаче Тотенхема.

Коментари / 0

Оставите коментар