Analiza: Pomagajte bivša braćo, Lester se zaustaviti mora!

U neizvesnoj trci za titulu u Premijer ligi, posebno interesantan faktor mogla bi da budu petorica bivših fudbalera Totenhma, koji bi mogli da učine veliku u slugu svom bivšem klubu...

Fudbal 07.04.2016 | 23:45
Analiza: Pomagajte bivša braćo, Lester se zaustaviti mora!

Lider na tabeli Lester je nadomak istorijskog rezultata, ali su uprkos prednosti, šest kola do kraja još uvek daleko od cilja, o čemu bi mogli dosta da nauče i na primeru Mančester Junajteda koji je senzacionalno proćerdao prednost 2012. godine u trci sa Mančester Sitijem.

Sparsi koji prate Lisice na tabeli, i imaju sedam bodova zaostatka, traže svakojaku pomoć kako bi posle 55 godina vratili šampionsku titulu na Vajt Hart Lejn, a ova petorica fudbalera mogli bi, svako na svoj način, da im pomognu u toj nameri i tako upropaste Lesterovu bajku.

Gilfi Sigurdson

Nakon impresivne partije na pozajmici u Svonsiju u sezoni 2011/12 reprezentativac Islanda je skoro pa kompletirao trajnu selidbu u Vels, ali su Sparsi u poslednjem trenutku izdvojili 12.000.000 evra kako bi ga kupili. Ovaj transfer im se nije isplatio, ofanzivni vezista se vrlo brzo vratio tamo gde je njegov premijerligaški uspon počeo, a sada je bez dileme glavni vođa Labudova u pokušaju da ostanu u Premijer ligi.

A u pokušaju da Svonsiju omogući opstanak Sigurdson bi najveću uslugu mogao da učini Totenhemu, ako se potrudi da pobedi Lester kada mu Labudovi budu gostovali na King Pauer stadionu 24. aprila. Taj meč će, verovatno, biti jedan od najvećih zicera za Lester, ali dokle god ne budu matematički sigurni u opstanak Labudovi će da grizu, pogotovo sa uvek agresivnim Sigurdsonom.

Džermejn Defo

Sanderlendovi napori da izbore opstanak u Premijer ligi dosta zavise od iskusnog napadača. Defo je ove sezone postigao četiri puta više golova od bilo kog drugog fudbalera Crnih mačaka, ali nekadašnji napadač Totenhema bi pravu stvar mogao da učini tako što bi naneo poraz velikom rivalu svog bivšeg tima.

Tim Sema Olerdajsa u nedelju dočekuje Lisice, a čak i bod protiv lidera bi bio puna kapa i pružio bi im dobru zalihu za nastavak borbe za premijerligaški život. Posle toga, zbog činjenice da i Arsenalu trebaju sve pobede do kraja sezone da bi zadržao šanse da stigne Lester, Defo bi imao priliku da dvostruko obraduje navijače Sparsa, kada Tobdžije budu gostovale na stadionu Svetlosti 24. aprila.

Majkl Kerik

Lako je zaboraviti podatak da je Majkl Kerik igrao za još dva premijerligaška kluba pre nego što je stigao u Mančester Junajted, s obzirom da je jako dugo već na Old Trafordu. Ali se Kerik predstavio svetu i nametnuo kao naslednik legendarnog Roja Kina upravo na Vajt Hart Lejnu. Činjenica da je Bastijan Švajnštajger povređen, usloviće da veteran Junajteda bude glavni izbor Luja van Gala za poziciju zadnjeg veznog u pokušaju Crvenih đavola da se domognu četvrtog mesta na tabeli.

A umesto da juri titulu i bude favorit, Junajted će dočekati Lester na Old Trafordu 1. maja. Lisice se u igri često oslanjaju na kontre, a Kerikov glavni zadatak biće da diriguje igrom junajteda i tako onemogući rivalu da stvori opasne akcije. Istovremeno, tako će pomoći i svom bivšem timu i održati ga u igri za titulu.

Emanuel Adebajor

Tokom karijere Emanuel Adebajor je možda najbolje trenutke doživeo u dresu Totenhema, pre nego što je otpušten u septembru sa Vajt Hart Lejna. Adebajor, koji je sada član posrnulog Kristal Palasa, koji se takođe bori za opstanak, pokušava da oživi karijeru na Selhurst Parku, a kako ima loš odnos sa Arsenalom od odlaska 2009. godine, iskusni napadač bi sigurno više od svega voleo da upropasti Tobdžijama šanse za titulu.

Dobru priliku za to imaće 17. maja kada će Kristal Palas gosotvati na Emiratima, a ta utakmica mogla bi da bude presudna za Orlove da ostanu van domašaja poslednje tri pozicije koje vode u Čempionšip.

Aron Lenon

S obzirom na to da je u Londonu proveo 10 godina, ali nije ostavio većeg traga sigurno je boravak na Vajt Hart Lejnu uticao na Leononovo samopouzdanje. Opet, prelazak u Everton bio je dobar posao za njega. Sa još nekoliko kavalitetnih ofanzivnih fudbalera u timu, menadžer Roberto Martinez ima dobru ekipu na raspolaganju, a u toj grupi igrača I talent Lenona dolazi do izražaja.

Lester dočekuje Karamele 7. maja, a kako posle tog meča slede još samo dve utakmice, jasno je da bi u slučaju neizvesne borbe ovo bio ključan meč za Lisice. Everton je ranije jednom već odlučivao u 36. kolu o šampionu, kada je igrao nerešeno na Old Trafordu sa Junajtedom 4:4 i omogućio Sitiju da ih prestigne, Lenonova brzina mogla bi da uslovi isti scenario i ovaj put što bi obradovalo navijače Totenhema.

Komentari / 0

Ostavite komentar