Путин проговорио о "панамским папирима"

Руски председник изјавио је поводом "панамских папира" да није било елемената корупције и да противници Русије покушавају да натерају Москву на послушност.

Свијет 07.04.2016 | 19:20
Путин проговорио о "панамским папирима"

Ројтерс наводи да је шеф Кремља то казао коментаришући процереле документе из панамске адвокатске канцеларије "Мосак-Фонсека".

"Наши противници су пре свега забринути због јединства и консолидације руске нације, нашег мултинационалног руског народа. Они покушавају да нас уздрмају изнутра, да нас учине послушнијим", тврди Путин.

ТАСС преноси да је председник Русије на скупу у Санкт Петербургу рекао и да је поносан на пријатељство са музичарем Сергеом Ролдугином, који се помиње у "Панамским папирима".

"Поносан сам што имам таквог човека међу пријатељима. Поносан сам на њега генерално. Он је потрошио скоро сав новац који је зарадио на набавку музичких инструмената у иностранству и донео их у Русију", рекао је Путин.

Руски председник је рекао да иза напада на њега стоје одређени амерички званичници и неке агенције САД.

"Сви овде сте новинари и знате шта је информациони производ. Баце светло на те офшорове. Лично нисам споменут, тако да нема о чему да се говори, али задатак остаје. Шта су онда урадили? Направили су информациони производ - нашли неке познанике и пријатеље. Ископали су неке ствари и све то спојили", рекао је Путин.

Путин је рекао да је Викиликс показао да иза таквих напада стоје САД и амерички званичници.

"Некад си дозвољавају превише слободе у јавности. Већ смо чули извињења због тога од неких званичника адмнистрације, не зато што се стиде, већ зато што су паметнији од оних који су то радили", рекао је Путин.

Он је рекао да се званичници администрације у Вашингтону и Стејт департменту "грубим" изјавама представљају као интересантне особе, али да је то лоше за САД.

"То је веома добро за нас, зато што знамо ко је наручио музику", додао је Путин.

Подсећамо, 11,5 милиона докумената и 2,6 терабајта информација процурело је из базе једне од највећих адвокатских фирми са Панама који откривају како богаташи перу новац.

"Гардијан" је међу првима објавио вест да мрежа тајних офшор уговора и високих кредита у износу од две милијарде долара води до председника Русије Владимира Путина. 

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алан Форд

07.04.2016 21:15

Жив био брате Путине. Могу само да ти по***е твој православни к....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре алан форд

08.04.2016 04:39

Фуј која бруталност, зар и овакви коментари могу да се објаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре Алан Форд

08.04.2016 14:10

Наравно да могу зависи ко их писе и коме су наклоњени.

ОДГОВОРИТЕ