Putin progovorio o "panamskim papirima"

Ruski predsednik izjavio je povodom "panamskih papira" da nije bilo elemenata korupcije i da protivnici Rusije pokušavaju da nateraju Moskvu na poslušnost.

Svijet 07.04.2016 | 19:20
Putin progovorio o "panamskim papirima"

Rojters navodi da je šef Kremlja to kazao komentarišući procerele dokumente iz panamske advokatske kancelarije "Mosak-Fonseka".

"Naši protivnici su pre svega zabrinuti zbog jedinstva i konsolidacije ruske nacije, našeg multinacionalnog ruskog naroda. Oni pokušavaju da nas uzdrmaju iznutra, da nas učine poslušnijim", tvrdi Putin.

TASS prenosi da je predsednik Rusije na skupu u Sankt Peterburgu rekao i da je ponosan na prijateljstvo sa muzičarem Sergeom Rolduginom, koji se pominje u "Panamskim papirima".

"Ponosan sam što imam takvog čoveka među prijateljima. Ponosan sam na njega generalno. On je potrošio skoro sav novac koji je zaradio na nabavku muzičkih instrumenata u inostranstvu i doneo ih u Rusiju", rekao je Putin.

Ruski predsednik je rekao da iza napada na njega stoje određeni američki zvaničnici i neke agencije SAD.

"Svi ovde ste novinari i znate šta je informacioni proizvod. Bace svetlo na te ofšorove. Lično nisam spomenut, tako da nema o čemu da se govori, ali zadatak ostaje. Šta su onda uradili? Napravili su informacioni proizvod - našli neke poznanike i prijatelje. Iskopali su neke stvari i sve to spojili", rekao je Putin.

Putin je rekao da je Vikiliks pokazao da iza takvih napada stoje SAD i američki zvaničnici.

"Nekad si dozvoljavaju previše slobode u javnosti. Već smo čuli izvinjenja zbog toga od nekih zvaničnika admnistracije, ne zato što se stide, već zato što su pametniji od onih koji su to radili", rekao je Putin.

On je rekao da se zvaničnici administracije u Vašingtonu i Stejt departmentu "grubim" izjavama predstavljaju kao interesantne osobe, ali da je to loše za SAD.

"To je veoma dobro za nas, zato što znamo ko je naručio muziku", dodao je Putin.

Podsećamo, 11,5 miliona dokumenata i 2,6 terabajta informacija procurelo je iz baze jedne od najvećih advokatskih firmi sa Panama koji otkrivaju kako bogataši peru novac.

"Gardijan" je među prvima objavio vest da mreža tajnih ofšor ugovora i visokih kredita u iznosu od dve milijarde dolara vodi do predsednika Rusije Vladimira Putina. 

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Alan Ford

07.04.2016 21:15

Živ bio brate Putine. Mogu samo da ti po***e tvoj pravoslavni k....

ODGOVORITE
Name

re alan ford

08.04.2016 04:39

Fuj koja brutalnost, zar i ovakvi komentari mogu da se objave.

ODGOVORITE
Name

Re re Alan Ford

08.04.2016 14:10

Naravno da mogu zavisi ko ih pise i kome su naklonjeni.

ODGOVORITE