Легендарни тренер Јуте: Имам Паркинсонову болест!

"Боље је да будете свесни шта ми се догађа", открио је Џери Слоун новинарима.

Кошарка 09.04.2016 | 21:40
Легендарни тренер Јуте: Имам Паркинсонову болест!

Славни стручњак је признао: Имам Паркинсонову болест и прогресивну деменцију.

Џери Слоун (74), члан Куће славних, некадашњи играч Чикаго Булса, двоструки учесник Ол-стара и тренер који је водио Јуту у четири деценије (1988-2011) изашао је у јавност и отворено говорио о свом проблему.

"Не тражим пажњу јавности, већ само осећам да би требало да отворено кажем људима, да би знали шта ми се догађа", рекао је он новинарима листа "Солт Лејк Трибјун"

Од Паркинсонове болести нема лека, већ само постоје начини да се она успори. Нажалост, у Слоуновом случају, болест напредује и тренер чувене генерације Јуте из девесетих већ осећа проблеме као што су деменција, спорије реакције...

Примера ради, на сваких шест месеци мора да иде да полаже тестове да би задржао возачку дозволу.

"Можда ми мало смета то што ме супруга све време вози, али нећу да се жалим. Радите оно што можете. Људи морају да наставе да живе своје животе, без бриге за такве као ја", додао је Слоун, који је у моменту одласка у пензију био трећи најуспешнији НБА тренер у погледу победа и пораза (1.221 - 803).

Под његовим вођством, Јута је чак 15 година узастопно улазила у плеј-оф (1989-2003) и два пута стизала до финала, у којима је и 1997. и 1998. губила од Чикаго Булса, јединог тима који је водио поред Јуте, и то од 1979. до 1982. године.

Коментари / 0

Оставите коментар