Браво за навијаче Радника! “Инцидент” једини без инцидента!

Навијачи Радника нису "оправдали” свој назив "Инцидент". Биљељински клуб једини у Премијер лиги БиХ без казни ове сезоне, Сарајево највише плаћало Савезу.

Фудбал 07.04.2016 | 20:40
Браво за навијаче Радника! “Инцидент” једини без инцидента!

У 22 кола ФСБиХ наплатио је 217.500 КМ од 15 клубова због понашања њихових навијача, али и других прекршаја.

Каса Савеза у просјеку је послије сваког кола пунија за 10.000 КМ, пише “Глас Српске”.

Једини клуб који није на овој “црној листи” је бијељински Радник. Овај клуб није уплатио нити марку казне због својих навијача, нити по било ком другом основу, а занимљиво је да навијачка група Радника носи назив “Инцидент”.

Врло мале казне платили су Олимпик, Младос ДК, Витез и Травник, тако да се и они могу сврстати у групу најдисциплинованијих клубова у Премијер лиги БиХ.

Највише казни платио је ФК Сарајево, чак 43.500 КМ, од чега 38.000 КМ иде на казне због понашања њихових навијача, популарних “Хорди зла”.

Иза њих је вјечити ривал бордо тима, Жељезничар са 24.500 КМ казни, потом слиједи Зрињски са 23.000 КМ.

Ту је и Дрина која је морала у касу ФСБиХ да убаци 18.500 КМ, а занимљиво је да се од тог износа чак 16.000 КМ односи на тренере, односно изречене су им казне због непостојања тренера о помоћних тренера са лиценцом и кршења кодекса облачења.

Борац је ове сезоне имао сјајну подршку својих “Лешинара”, међутим у исто вријеме платио је 16.500 КМ казне због њих, те још хиљаду КМ по другим основама.

Најтежи појединачни прекршаји били су они на мечу петог кола Премијер лиге БиХ између Челика и Сарајева, када су оба клуба кажњена сап по 6.000 КМ. Зеничани су кажњени због поновљеног случаја расистичког навијања и употребе пиротехничких средстава навијача, а гости из Сарајева због тога што су њихови навијачи изазвали прекид од 19 минута употребом пиротехничких средстава, наводи “Глас Српске”.

Коментари / 0

Оставите коментар