Bravo za navijače Radnika! “Incident” jedini bez incidenta!

Navijači Radnika nisu "opravdali” svoj naziv "Incident". Biljeljinski klub jedini u Premijer ligi BiH bez kazni ove sezone, Sarajevo najviše plaćalo Savezu.

Fudbal 07.04.2016 | 20:40
Bravo za navijače Radnika! “Incident” jedini bez incidenta!

U 22 kola FSBiH naplatio je 217.500 KM od 15 klubova zbog ponašanja njihovih navijača, ali i drugih prekršaja.

Kasa Saveza u prosjeku je poslije svakog kola punija za 10.000 KM, piše “Glas Srpske”.

Jedini klub koji nije na ovoj “crnoj listi” je bijeljinski Radnik. Ovaj klub nije uplatio niti marku kazne zbog svojih navijača, niti po bilo kom drugom osnovu, a zanimljivo je da navijačka grupa Radnika nosi naziv “Incident”.

Vrlo male kazne platili su Olimpik, Mlados DK, Vitez i Travnik, tako da se i oni mogu svrstati u grupu najdisciplinovanijih klubova u Premijer ligi BiH.

Najviše kazni platio je FK Sarajevo, čak 43.500 KM, od čega 38.000 KM ide na kazne zbog ponašanja njihovih navijača, popularnih “Hordi zla”.

Iza njih je vječiti rival bordo tima, Željezničar sa 24.500 KM kazni, potom slijedi Zrinjski sa 23.000 KM.

Tu je i Drina koja je morala u kasu FSBiH da ubaci 18.500 KM, a zanimljivo je da se od tog iznosa čak 16.000 KM odnosi na trenere, odnosno izrečene su im kazne zbog nepostojanja trenera o pomoćnih trenera sa licencom i kršenja kodeksa oblačenja.

Borac je ove sezone imao sjajnu podršku svojih “Lešinara”, međutim u isto vrijeme platio je 16.500 KM kazne zbog njih, te još hiljadu KM po drugim osnovama.

Najteži pojedinačni prekršaji bili su oni na meču petog kola Premijer lige BiH između Čelika i Sarajeva, kada su oba kluba kažnjena sap po 6.000 KM. Zeničani su kažnjeni zbog ponovljenog slučaja rasističkog navijanja i upotrebe pirotehničkih sredstava navijača, a gosti iz Sarajeva zbog toga što su njihovi navijači izazvali prekid od 19 minuta upotrebom pirotehničkih sredstava, navodi “Glas Srpske”.

Komentari / 0

Ostavite komentar