Путин се шетао по црвеним линијама НАТО

Иако нема економске и војне ресурсе као амерички лидери, руски председник Владимир Путин је постао човек који доноси одлуке на Блиском истоку.

Свијет 07.04.2016 | 16:20
Путин се шетао по црвеним линијама НАТО

То наводи Фајненшел тајмс, уз напомену да је акцијом у Сирији Путин вратио Русију у врх земаља које утичу на геополитичку ситуацију у свету.

Према речина Јуџина Румера, директора Карнегијевог програма за Русију и Евроазију, тврдња да је Русија потиснута са светске сцене показала се као нетачна.

“Ситуација у Сирији показује да Русија, која је отписана деведесетих година као јака регионална сила, има војску која је веома способна и, уколико добије прилику, моћи ће да буде искоришћена“, навео је Румер и тиме оповргнуо наводе са Запада да је Русија угашена сила без праве стратегије.

Некадашњи амерички обавештајац је истакао да Русија с економијом која се урушава и буџетом за одбрану који је само део буџета САД успева да учини много добрих ствари.

“Путинова акција у Сирији показује вештину, одлучност и сигурност. Путин је прошетао по црвеним линијама НАТО, али их није прешао. Русија је поново присутна на Блиском истоку, не може сама да реши све проблеме, али проблеми не могу да буду решени без ње“, додао је Румер.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Рале

07.04.2016 16:19

Па лако је свима сада по Сирији сра.и и пиш.ти. Ко год хоће да испроба некакво ново орузје стоји му Сирија на располагању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

07.04.2016 16:38

Рале немас ти појма ста је РУСИЈА В.ПУТИН А ТО ЦЕС ЈОС УСКОРО ДА ВИДИС СТА ЦЕ СЕ ДЕСИТИ И НА БАЛКАНУ

Name

мф

07.04.2016 19:18

Рале НЕЗЕЛИМ НИКОГА ДА ВРИЈЕДАМ АЛИ БАС ЗБОГ ТАКВИХ СЕ ДЕСАВА ОНО СТО СЕ ДЕСАВА И ТО ЈЕ ДОБРА ПОРУКА МЛАДИМА И БУДУЦНОСТ АЛИ БОЗИЈА ЈЕ МОЦ НАД НАМА .ПОЗДРАВ НЕТРЕБА БИТИ НАЗИОНАЛИСТА ЈЕРБИ У ТОМ СЛУЦАЈУ ТРЕБАЛО ЦИЈЕЛО ЦОВЈЕЦАНСТВО УНИСТИТИ СТО НЕВОДИ НИЦЕМУ А НИ ТВОЈ НАРОД НЕМОЗЕ ПРЕЗИВЈЕТИ СТАВИ ПРСТ НА ЦЕЛО НИ ЈА НИ ТИ НЕМОЗЕМО ПРОЦИ НЕДОТАКНУТИ

Name

мф

07.04.2016 18:55

ОХЛади друзе.охлади

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир

07.04.2016 21:16

а ста це то путин да уради на балкану у којем ти свету зивис цовеце сабери се мало не лупај глупости

Name

Михаило Микић

07.04.2016 22:04

МФ, као ДЈЕТЕ комунизма У своме незнању мјешаш бабе и жабе. Није ГРЕОТА нити срамота бити националиста. То је врлина коју могу да имају само Родољуби који своје воле а туђе поштују. Срамота је бити шовиниста који своју националну идеологију не поштује попут тебе а за друге се узалудно боре и о њима бригу брину. Националиста и шивиниста су двије супротне идеологије које су комунисти ЗЛОНАМЈЕРНО знајући њихово право значење замјенили међусобно. Комунистима као ПРОЛЕТЕРИМА свих земаља који немају ни оца ни мајке, нинарода ни државе СМЕТА сваки национализам. ЗАТО се они као интернационалисти боре против сваког национализма а ти за инат њима буду зато СРБин: Православац и СВЕЗОСАВАЦ!

Name

мф

08.04.2016 17:41

Дамире видјецес ти ста је ПУТИН и у којем ми свијету зивимо .Само да знас да је ВАТИКАН И КОМПАНИЈА пред распадом .ЗАСТО ТОЛИКО НЕВОЛИТЕ ПУТИНА А ВОЛИТЕ КЛИНКТОНА.ЈАКО МИЈЕ ЗАО.ЗНАТЕ ОНУ ПЈЕСМУ ОД К.МАЛОВЦИЦА ОКРЕЦЕ КОЛО СРЕЦЕ.