Putin se šetao po crvenim linijama NATO

Iako nema ekonomske i vojne resurse kao američki lideri, ruski predsednik Vladimir Putin je postao čovek koji donosi odluke na Bliskom istoku.

Svijet 07.04.2016 | 16:20
Putin se šetao po crvenim linijama NATO

To navodi Fajnenšel tajms, uz napomenu da je akcijom u Siriji Putin vratio Rusiju u vrh zemalja koje utiču na geopolitičku situaciju u svetu.

Prema rečina Judžina Rumera, direktora Karnegijevog programa za Rusiju i Evroaziju, tvrdnja da je Rusija potisnuta sa svetske scene pokazala se kao netačna.

“Situacija u Siriji pokazuje da Rusija, koja je otpisana devedesetih godina kao jaka regionalna sila, ima vojsku koja je veoma sposobna i, ukoliko dobije priliku, moći će da bude iskorišćena“, naveo je Rumer i time opovrgnuo navode sa Zapada da je Rusija ugašena sila bez prave strategije.

Nekadašnji američki obaveštajac je istakao da Rusija s ekonomijom koja se urušava i budžetom za odbranu koji je samo deo budžeta SAD uspeva da učini mnogo dobrih stvari.

“Putinova akcija u Siriji pokazuje veštinu, odlučnost i sigurnost. Putin je prošetao po crvenim linijama NATO, ali ih nije prešao. Rusija je ponovo prisutna na Bliskom istoku, ne može sama da reši sve probleme, ali problemi ne mogu da budu rešeni bez nje“, dodao je Rumer.

Izvor: B92

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rale

07.04.2016 16:19

Pa lako je svima sada po Siriji sra.i i piš.ti. Ko god hoće da isproba nekakvo novo oruzje stoji mu Sirija na raspolaganju.

ODGOVORITE
Name

mf

07.04.2016 16:38

Rale nemas ti pojma sta je RUSIJA V.PUTIN A TO CES JOS USKORO DA VIDIS STA CE SE DESITI I NA BALKANU

Name

mf

07.04.2016 19:18

Rale NEZELIM NIKOGA DA VRIJEDAM ALI BAS ZBOG TAKVIH SE DESAVA ONO STO SE DESAVA I TO JE DOBRA PORUKA MLADIMA I BUDUCNOST ALI BOZIJA JE MOC NAD NAMA .POZDRAV NETREBA BITI NAZIONALISTA JERBI U TOM SLUCAJU TREBALO CIJELO COVJECANSTVO UNISTITI STO NEVODI NICEMU A NI TVOJ NAROD NEMOZE PREZIVJETI STAVI PRST NA CELO NI JA NI TI NEMOZEMO PROCI NEDOTAKNUTI

Name

mf

07.04.2016 18:55

OHLadi druze.ohladi

ODGOVORITE
Name

damir

07.04.2016 21:16

a sta ce to putin da uradi na balkanu u kojem ti svetu zivis covece saberi se malo ne lupaj gluposti

Name

Михаило Микић

07.04.2016 22:04

MF, као ДЈЕТЕ комунизма У своме незнању мјешаш бабе и жабе. Није ГРЕОТА нити срамота бити националиста. То је врлина коју могу да имају само Родољуби који своје воле а туђе поштују. Срамота је бити шовиниста који своју националну идеологију не поштује попут тебе а за друге се узалудно боре и о њима бригу брину. Националиста и шивиниста су двије супротне идеологије које су комунисти ЗЛОНАМЈЕРНО знајући њихово право значење замјенили међусобно. Комунистима као ПРОЛЕТЕРИМА свих земаља који немају ни оца ни мајке, нинарода ни државе СМЕТА сваки национализам. ЗАТО се они као интернационалисти боре против сваког национализма а ти за инат њима буду зато СРБин: Православац и СВЕЗОСАВАЦ!

Name

mf

08.04.2016 17:41

Damire vidjeces ti sta je PUTIN i u kojem mi svijetu zivimo .Samo da znas da je VATIKAN I KOMPANIJA pred raspadom .ZASTO TOLIKO NEVOLITE PUTINA A VOLITE KLINKTONA.JAKO MIJE ZAO.ZNATE ONU PJESMU OD K.MALOVCICA OKRECE KOLO SRECE.