Цијели регион буди спортисту из коме

Млади спортиста Милош Божовић из Источног Сарајева, који је већ годину и осам мјесеци у коми, ујединио је регион у хуманој мисији, којој су се придружили и учесници популарног српског шоуа "Твоје лице звучи познато" (ТЛЗП).

Република Српска 07.04.2016 | 14:16
Цијели регион буди спортисту из коме

Овоседмични побједник шоуа Ана Грубин освојену награду од 1.000 евра, на наговор Николе Роквића даће управо за лијечење Божовића. Захваљујући прикупљеном новцу у бројним хуманитарним акцијама Божовић је успио да оде на лијечење у најпрестижнију њемачку клинику "Сцхмиедер" у граду Алленсбацху код Штутгарта. За тромјесечно лијечење у овој клиници уплаћено је 149.000 евра, али опоравак деветнаестогодишњег спортисте, ће засигурно трајати много дуже па се акције за прикупљање новца и даље настављају.

Популарни пјевач Никола Роквић каже да је за Милоша сазнао путем медија и друштвених мрежа.

"Јако ме погодило да тако млад дечко, поготово спортиста буде у коми скоро две године. Шеровао сам линкове за помоћ и размишљао да ако победим у некој од емисија новац поклоним за његово лечење и да позовем народ да помогне. Прилика се створила кад ме Ана замолила да јој помогнем да изабере ко ће добити донацију и одмах сам рекао да тај новац иде Милошу", прича Роквић и додаје да свакодневно моли Бога да се Милош из Њемачке врати будан, на својим ногама. Гест младог пјевача, који се од почетка каријере бави хуманитарним радом и који је до сада је помагао многима, наишао је на одушевљење многих становника Српске.

"Мислим да је једна од најбитнијих ствари познатих личности да помажу другима јер имају могућност и њихов глас се чује много даље", рекао је Роквић.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац, који је координатор и носилац хуманитарних акција за Божовићево лијечење каже да опоравак младог спортисте у Њемачкој за сада тече добро, те да се чека примјена терапија.

"Милош је био много исцрпљен када смо га пребацили у Њемачку. Појавиле су му се ране на тијелу, али то се полако санира и ове седмице ће му укључити терапије. Нико за сада не може казати да ће се пробудити, али њемачки љекари су велики стручњаци. Полажемо наде у њих и самог Бога да нам се Милош врати кући" каже Скакавац.

Додаје да у овом моменту не знају колико ће им још новца требати јер није познато колико ће трајати опоравак.

"Бројним акцијама и кредитом од 150.000 марака које је подигао Милошев отац прикупили смо и уплатили њемачкој болници 149.000 евра за тромјесечно лијечење. Међутим, то је само прва фаза финансирања, тако да и даље настављамо борбу и акцију" каже Скакавац.

Он је захвалио свима који су донирали новац и нагласио да у Источном Сарајеву нема појединца, организације и институције која није помогла.

"У прикупљању помоћи подједнако и истим интензитетом учествовала је и РС и ФБиХ. Сви у БиХ су се ујединили, укључујући дијаспору без обзира на вјеру и нацију и помогао колико је могао. Хвала свима и нека им Бог врати у здрављу и весељу" поручио је Скакавац.

Милош Божовић је у коми због повреде главе задобијене 31. августа 2014. године на фудбалској утакмици омладинске Премијер лиге БиХ између Славије и Звијезде из Градачца. Има 19 година и већ годину и осам мјесеци је у коми.

Стенд ап представа
Глумац и ТВ водитеља Драган Мариковић Маца сутра ће у Кулутрном центру Пале одржати станд ап представу за Милоша Божовића.

Поред Маце, наступиће и Дејан Тохољ, Надежда Драшковић, Владан Дроца, Петар Нишић и Јасмин Џемиџић.

Представа почиње у 18 часова, цијена улазнице је три КМ, а сав прикупљени новац иде за Милошево лијечење.

Жиро рачун за уплату

Породици Божовић може се помоћи уплатом на намјенски жиро рачун за Милоша Божовића број: 562-01281157692-32 код НЛБ банке Источно Сарајево, те уплатом из иностранства на девизни рачун ИБАН: БА395620128126402663 Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, Трг Краља Александра 5, 71123 Источно Сарајево, те СВИФТ БИЦ: РАЗББА22 НЛБ банка Милана Тепића 4, 78000 Бањалука.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лијан

07.04.2016 13:26

Све најбоље брате!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сунце

07.04.2016 16:09

Нека ти је драги бог у помоци

ОДГОВОРИТЕ