Cijeli region budi sportistu iz kome

Mladi sportista Miloš Božović iz Istočnog Sarajeva, koji je već godinu i osam mjeseci u komi, ujedinio je region u humanoj misiji, kojoj su se pridružili i učesnici popularnog srpskog šoua "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP).

Republika Srpska 07.04.2016 | 14:16
Cijeli region budi sportistu iz kome

Ovosedmični pobjednik šoua Ana Grubin osvojenu nagradu od 1.000 evra, na nagovor Nikole Rokvića daće upravo za liječenje Božovića. Zahvaljujući prikupljenom novcu u brojnim humanitarnim akcijama Božović je uspio da ode na liječenje u najprestižniju njemačku kliniku "Schmieder" u gradu Allensbachu kod Štutgarta. Za tromjesečno liječenje u ovoj klinici uplaćeno je 149.000 evra, ali oporavak devetnaestogodišnjeg sportiste, će zasigurno trajati mnogo duže pa se akcije za prikupljanje novca i dalje nastavljaju.

Popularni pjevač Nikola Rokvić kaže da je za Miloša saznao putem medija i društvenih mreža.

"Jako me pogodilo da tako mlad dečko, pogotovo sportista bude u komi skoro dve godine. Šerovao sam linkove za pomoć i razmišljao da ako pobedim u nekoj od emisija novac poklonim za njegovo lečenje i da pozovem narod da pomogne. Prilika se stvorila kad me Ana zamolila da joj pomognem da izabere ko će dobiti donaciju i odmah sam rekao da taj novac ide Milošu", priča Rokvić i dodaje da svakodnevno moli Boga da se Miloš iz Njemačke vrati budan, na svojim nogama. Gest mladog pjevača, koji se od početka karijere bavi humanitarnim radom i koji je do sada je pomagao mnogima, naišao je na oduševljenje mnogih stanovnika Srpske.

"Mislim da je jedna od najbitnijih stvari poznatih ličnosti da pomažu drugima jer imaju mogućnost i njihov glas se čuje mnogo dalje", rekao je Rokvić.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac, koji je koordinator i nosilac humanitarnih akcija za Božovićevo liječenje kaže da oporavak mladog sportiste u Njemačkoj za sada teče dobro, te da se čeka primjena terapija.

"Miloš je bio mnogo iscrpljen kada smo ga prebacili u Njemačku. Pojavile su mu se rane na tijelu, ali to se polako sanira i ove sedmice će mu uključiti terapije. Niko za sada ne može kazati da će se probuditi, ali njemački ljekari su veliki stručnjaci. Polažemo nade u njih i samog Boga da nam se Miloš vrati kući" kaže Skakavac.

Dodaje da u ovom momentu ne znaju koliko će im još novca trebati jer nije poznato koliko će trajati oporavak.

"Brojnim akcijama i kreditom od 150.000 maraka koje je podigao Milošev otac prikupili smo i uplatili njemačkoj bolnici 149.000 evra za tromjesečno liječenje. Međutim, to je samo prva faza finansiranja, tako da i dalje nastavljamo borbu i akciju" kaže Skakavac.

On je zahvalio svima koji su donirali novac i naglasio da u Istočnom Sarajevu nema pojedinca, organizacije i institucije koja nije pomogla.

"U prikupljanju pomoći podjednako i istim intenzitetom učestvovala je i RS i FBiH. Svi u BiH su se ujedinili, uključujući dijasporu bez obzira na vjeru i naciju i pomogao koliko je mogao. Hvala svima i neka im Bog vrati u zdravlju i veselju" poručio je Skakavac.

Miloš Božović je u komi zbog povrede glave zadobijene 31. avgusta 2014. godine na fudbalskoj utakmici omladinske Premijer lige BiH između Slavije i Zvijezde iz Gradačca. Ima 19 godina i već godinu i osam mjeseci je u komi.

Stend ap predstava
Glumac i TV voditelja Dragan Mariković Maca sutra će u Kulutrnom centru Pale održati stand ap predstavu za Miloša Božovića.

Pored Mace, nastupiće i Dejan Toholj, Nadežda Drašković, Vladan Droca, Petar Nišić i Jasmin Džemidžić.

Predstava počinje u 18 časova, cijena ulaznice je tri KM, a sav prikupljeni novac ide za Miloševo liječenje.

Žiro račun za uplatu

Porodici Božović može se pomoći uplatom na namjenski žiro račun za Miloša Božovića broj: 562-01281157692-32 kod NLB banke Istočno Sarajevo, te uplatom iz inostranstva na devizni račun IBAN: BA395620128126402663 Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža, Trg Kralja Aleksandra 5, 71123 Istočno Sarajevo, te SVIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića 4, 78000 Banjaluka.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

lijan

07.04.2016 13:26

Sve najbolje brate!!!

ODGOVORITE
Name

Sunce

07.04.2016 16:09

Neka ti je dragi bog u pomoci

ODGOVORITE