Еврокуп: Мицов јунак Галате, у финалу са Стразбуром за Евролигу!

Кошаркаши Галатасараја и Стразбура играће у финалу Еврокупа, чији ће се победник пласирати у Евролигу.

Кошарка 07.04.2016 | 11:40
Еврокуп: Мицов јунак Галате, у финалу са Стразбуром за Евролигу!

Галатасарај је до финала стигао упркос поразу од Гран Канарије у реваншу 94:81, после два херојска потеза Владимира Мицова.

Српски кошаркаш је прво полагањем у последњим тренуцима меча донео Галати продужетак на Канарима, изборивши пораз од 15 разлике колико је његов тим славио у Истанбулу, а онда је у последњој секунди изблокирао полагање Оливера Алберта за победу Шпанаца.

Након наставка велике борбе у додатних пет минута, Ерик Мекалум је линије за слободна смањио на -13, након чега је Мицов изблокирао Алберта.

Мицов је и статистички био играч утакмице са 21 поеном и 7 скокова, а пратили су га други јунак Меколум са 16 и Стефон Лазме са 11 поена.

У пораженом тиму истакао се бивши играч крагујевачког Радничког Ди Џеј Сили са 23 поена уз 5 асистенција.

С друге стране, Стразбур је елиминисао Тренто победом у Италији 86:78, надокнадивши -6 са свог паркета.

Јунак гостијубио је Роман Дупор који је 13 секунди пре краја постигао тројку за недостижних +11, па ни одговор Џулијана Рајта истом мером није могао да спасе Тренто.

Дупор је уз Мардија Колинса био најефикаснији у екипи Стразбура са по 20 поена и 7 скокова, док је 13 додао Бенгали Фофана.

На другој страни, Давид Пасколо је завршио меч са дабл-дабл учинком од 22 поена и 13 скокова, док су по 16 поена убацили Трент Локет и поменути Рајт.

Финале Еврокупа ће се такође играти на две утакмице, прва је 22. априла у Стразбуру, а друга пет дана касније у Истанбулу.

Коментари / 0

Оставите коментар