Evrokup: Micov junak Galate, u finalu sa Strazburom za Evroligu!

Košarkaši Galatasaraja i Strazbura igraće u finalu Evrokupa, čiji će se pobednik plasirati u Evroligu.

Košarka 07.04.2016 | 11:40
Evrokup: Micov junak Galate, u finalu sa Strazburom za Evroligu!

Galatasaraj je do finala stigao uprkos porazu od Gran Kanarije u revanšu 94:81, posle dva herojska poteza Vladimira Micova.

Srpski košarkaš je prvo polaganjem u poslednjim trenucima meča doneo Galati produžetak na Kanarima, izborivši poraz od 15 razlike koliko je njegov tim slavio u Istanbulu, a onda je u poslednjoj sekundi izblokirao polaganje Olivera Alberta za pobedu Španaca.

Nakon nastavka velike borbe u dodatnih pet minuta, Erik Mekalum je linije za slobodna smanjio na -13, nakon čega je Micov izblokirao Alberta.

Micov je i statistički bio igrač utakmice sa 21 poenom i 7 skokova, a pratili su ga drugi junak Mekolum sa 16 i Stefon Lazme sa 11 poena.

U poraženom timu istakao se bivši igrač kragujevačkog Radničkog Di Džej Sili sa 23 poena uz 5 asistencija.

S druge strane, Strazbur je eliminisao Trento pobedom u Italiji 86:78, nadoknadivši -6 sa svog parketa.

Junak gostijubio je Roman Dupor koji je 13 sekundi pre kraja postigao trojku za nedostižnih +11, pa ni odgovor Džulijana Rajta istom merom nije mogao da spase Trento.

Dupor je uz Mardija Kolinsa bio najefikasniji u ekipi Strazbura sa po 20 poena i 7 skokova, dok je 13 dodao Bengali Fofana.

Na drugoj strani, David Paskolo je završio meč sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 13 skokova, dok su po 16 poena ubacili Trent Loket i pomenuti Rajt.

Finale Evrokupa će se takođe igrati na dve utakmice, prva je 22. aprila u Strazburu, a druga pet dana kasnije u Istanbulu.

Komentari / 0

Ostavite komentar