Данас гласање о закону о полицији

Разматрањем измјена и допуна Закона о јединственом систему за мултилатералне компензације и цесије, по хитном поступку, данас ће бити настављена сједница Народна скупштина Републике Српске.

Република Српска 07.04.2016 | 09:33
Данас гласање о закону о полицији

Трећег дана засједања посланици ће се изјаснити о разматраним тачкама, међу којима је и Приједлог закона о полицији и унутрашњим пословима, који је по хитном поступку поново у парламентарној процедури.

Тај закон усвојен је крајем прошле године. У његов текст, касније су уграђени амандмани Клуба Бошњака у Вијећу народа о националној заступљености запослених у МУП-у, према попису становништва из 1991. године.

Због те одредбе, предсједник Републике Српске Милорад Додик, тражио је поновно гласање, а закон није усвојен. 

У новом закону одредба о попису из 1991. је избрисана, а дефинисано је да се при запошљавању узима у обзир посљедњи попис становништва.

Закон о полицији поново је критиковала опозиција, док је Клуб Коалиције „Домовина“ већ најавио да предложени акт неће подржати, уколико се не уваже њихови амандмани.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

борац

07.04.2016 08:31

На бозиц се пуца и са пола кг тротила иако је полиција на обезбедјењу за Бајрам мали рат од каласњикова нико не обраца пазњу на то

ОДГОВОРИТЕ