Danas glasanje o zakonu o policiji

Razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije, po hitnom postupku, danas će biti nastavljena sjednica Narodna skupština Republike Srpske.

Republika Srpska 07.04.2016 | 09:33
Danas glasanje o zakonu o policiji

Trećeg dana zasjedanja poslanici će se izjasniti o razmatranim tačkama, među kojima je i Prijedlog zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji je po hitnom postupku ponovo u parlamentarnoj proceduri.

Taj zakon usvojen je krajem prošle godine. U njegov tekst, kasnije su ugrađeni amandmani Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda o nacionalnoj zastupljenosti zaposlenih u MUP-u, prema popisu stanovništva iz 1991. godine.

Zbog te odredbe, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tražio je ponovno glasanje, a zakon nije usvojen. 

U novom zakonu odredba o popisu iz 1991. je izbrisana, a definisano je da se pri zapošljavanju uzima u obzir posljednji popis stanovništva.

Zakon o policiji ponovo je kritikovala opozicija, dok je Klub Koalicije „Domovina“ već najavio da predloženi akt neće podržati, ukoliko se ne uvaže njihovi amandmani.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac

07.04.2016 08:31

Na bozic se puca i sa pola kg trotila iako je policija na obezbedjenju za Bajram mali rat od kalasnjikova niko ne obraca paznju na to

ODGOVORITE