Случајно открио да му је дјед Стаљин

Јуриј Давидов, становник Новокузњецка, града из западног Сибира, анализом ДНК је и званично доказао да је унук Јосифа Џугашвилија Стаљина.

 

Свијет 07.04.2016 | 09:23
Случајно открио да му је дјед Стаљин

Јуриј Давидов каже да су гласине о његовој баки и Стаљину кружиле годинама, а своју потврду добиле су након што је један члан Стаљинове породице пристао на ДНК тестирање.

Бака Лидија Платоновна Перепригина живела је са Стаљином током његовог егзила у Сибиру. Са 15 година родила му је дете, које је недуго затим умрло. Годину дана касније, 1916, родила је дечака Александра. Пре него што се Александар родио, Стаљин је већ напустио Сибир и започео свој политички успон, пише Еxпресс УК ..

Пошто је знао да има сина, наредио је званичницима да га потраже, али они нису успели да сазнају ништа – Лидија се након његовог одласка удала за Сибирца Јакова Семеновича Давидова.

“Само четири године након што се удала, Лидија је у новинама угледала Стаљинов портрет. Препознала је оца свог сина, али будући да је већ била у браку, одлучила је да ћути и заборави ту авантуру”, изјавио је истражитељ Сиротенко.

Мали Александар убележен је као син Лидије и Јакова Давидова 1917. Кад је одрастао, добио је двоје деце. Једно од то двоје деце је и данас 67-годишњи Јуриј Давидов.

“Почетком 1970-их, кад ми је било око 20 година, мама и тата позвали су ме у собу на озбиљан разговор. Тада су ми рекли све, и замолили ме да о томе не причам”, рекао је Јуриј.

Коначна потврда свега дошла је након што је званични Стаљинов унук Александар Бурдонски пристао да уради ДНК тест и тако помогне у разрешењу ове запетљане приче.

Подсетимо, недавно су медији писали о Стаљиновој унуци која живи у САД. Крис Еванс је ћерка Светлане Алилијеве, једине Стаљинове ћерке која је 60-их година побегла из СССР-а у Америку. Унука бившег диктатора воли оружје, тетоваже и тешку шминку.

БН ТВ/ Еxпрес.хр

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пасха

07.04.2016 20:32

Страљин није уопсте рус никада био,потразите његово мјесто родјења

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

08.04.2016 03:44

Он је Грузин, родно мјесто Гори