Slučajno otkrio da mu je djed Staljin

Jurij Davidov, stanovnik Novokuznjecka, grada iz zapadnog Sibira, analizom DNK je i zvanično dokazao da je unuk Josifa Džugašvilija Staljina.

 

Svijet 07.04.2016 | 09:23
Slučajno otkrio da mu je djed Staljin

Jurij Davidov kaže da su glasine o njegovoj baki i Staljinu kružile godinama, a svoju potvrdu dobile su nakon što je jedan član Staljinove porodice pristao na DNK testiranje.

Baka Lidija Platonovna Pereprigina živela je sa Staljinom tokom njegovog egzila u Sibiru. Sa 15 godina rodila mu je dete, koje je nedugo zatim umrlo. Godinu dana kasnije, 1916, rodila je dečaka Aleksandra. Pre nego što se Aleksandar rodio, Staljin je već napustio Sibir i započeo svoj politički uspon, piše Express UK ..

Pošto je znao da ima sina, naredio je zvaničnicima da ga potraže, ali oni nisu uspeli da saznaju ništa – Lidija se nakon njegovog odlaska udala za Sibirca Jakova Semenoviča Davidova.

“Samo četiri godine nakon što se udala, Lidija je u novinama ugledala Staljinov portret. Prepoznala je oca svog sina, ali budući da je već bila u braku, odlučila je da ćuti i zaboravi tu avanturu”, izjavio je istražitelj Sirotenko.

Mali Aleksandar ubeležen je kao sin Lidije i Jakova Davidova 1917. Kad je odrastao, dobio je dvoje dece. Jedno od to dvoje dece je i danas 67-godišnji Jurij Davidov.

“Početkom 1970-ih, kad mi je bilo oko 20 godina, mama i tata pozvali su me u sobu na ozbiljan razgovor. Tada su mi rekli sve, i zamolili me da o tome ne pričam”, rekao je Jurij.

Konačna potvrda svega došla je nakon što je zvanični Staljinov unuk Aleksandar Burdonski pristao da uradi DNK test i tako pomogne u razrešenju ove zapetljane priče.

Podsetimo, nedavno su mediji pisali o Staljinovoj unuci koja živi u SAD. Kris Evans je ćerka Svetlane Alilijeve, jedine Staljinove ćerke koja je 60-ih godina pobegla iz SSSR-a u Ameriku. Unuka bivšeg diktatora voli oružje, tetovaže i tešku šminku.

BN TV/ Expres.hr

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pasha

07.04.2016 20:32

Straljin nije uopste rus nikada bio,potrazite njegovo mjesto rodjenja

ODGOVORITE
Name

B

08.04.2016 03:44

On je Gruzin, rodno mjesto Gori