Кладионичари се опет кладе на Вучића!

Према последњим прогнозама, листа "Александар Вучић - Србија побеђује" требало би да освоји око 49 одсто гласова, што је три одсто више него што је било у квотама објављеним пре две недеље! Ко се клади на то да ће СНС добити више од 49 одсто гласова, на уложених 100 може да добије 300 евра!

Србија 07.04.2016 | 07:57
Кладионичари се опет кладе на Вучића!

Изборна листа "Александар Вучић - Србија побеђује" убедљиво ће славити на предстојећим ванредним парламентарним изборима са око 49 одсто гласова! Ово је најновија процена кладионице "Меридијан", по којој је рејтинг СНС у последње две недеље скочио за чак три одсто.

Мики Манојловић кладионичарски фаворит

Прослављени глумац Предраг Мики Манојловић готово преко ноћи је постао један од двојице главних кладионичарских фаворита за новог министра културе.
Квота на њега и Радослава Лалета Павловића је 3, на актуелног министра Ивана Тасовца је 4, док квота на опкладу да ће главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић бити министар износи 50.

Према прогнозама кладионичара, друго место на изборима освојиће коалиција СПС-ЈС Ивице Дачића са око 11 одсто гласова. За њима следе Шешељеви радикали са 6,6, Пајтићев ДС са 6,2 и коалиција СДС-ЛДП-ЛСВ са 6,1 одсто подршке.

ДСС-Двери у успону

Цензус би, према квотама "Меридијана", требало да пређе још само савез ДСС-Двери, којем се пре 14 дана прогнозирало 4,7, а сада 5,9 одсто гласова. Изборни праг тешко ће прећи покрет "Доста је било" Саше Радуловића, коме се и даље дају шансе од 4,5 одсто.

ИСТРАЖИВАЊЕ ЦЕСИД, НАПРЕДЊАЦИ УБЕДЉИВО ПРВИ: За Вучића и СНС 53 одсто гласача!

Коначно, највећи кладионичарски аутсајдер Борислав Стефановић доживео је благи раст, па му се уместо мизерних 1,1 сада предвиђају 1,4 процента подршке.

Побројане цифре су тзв. гранични резултати на које се примају опкладе. Кладионичари могу да типују да ли ће нека листа освојити више или мање од тога. Понуђене квоте за различите исходе, међутим, више нису "фиксне", што на конкретном примеру значи да онај ко уложи 100 евра на то да ће СНС освојити више од 49 одсто гласова може да добије 300 евра (квота 3).

Ако се пак опкладите да ће напредњаци добити мање од 49 одсто и то се оствари, инкасираћете само 125 евра (квота 1,25).

Према коватама "Меридијана", лидер СНС Александар Вучић готово сигурно ће поново бити премијер, пошто понуђена квота на њега и даље износи само 1,01 (на уложених 100 евра исплаћују тек 101 евро). Минималне шансе за шефа владе дају се још само потпредседници СНС Зорани Михајловић (квота 8) и лидеру ДС Бојану Пајтићу (квота 40).

СНС с разлогом расте

Функционер СНС Зоран Бабић истиче да им кладионице с разлогом сада дају веће шансе за успех.
НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ "ФАКТОР ПЛУСА": СНС 52,6%, СПС 11,9%, СРС и ДС 6,12%, ДСС-Двери 5,5%, СДС-ЛДП 5%!

"Не кладим се, али сам уверен да и кладионичари праве разлику између прошлости у којој су пљачкани да би се појединци богатили и будућности у коју нас води Вучић",  напомиње Бабић.

Потпредседник ДСС Драган Маршићанин очекује да ће они проћи боље и од "Меридијанове" процене:

"Немам обичај да се кладим, али онима који то желе препоручујем да уложе да ћемо добити више од тих 5,9 одсто. И нека пожуре, пре него што нас кладионице дигну на осам одсто", закључује Маршићанин.

Извор: Информер

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ос

07.04.2016 09:52

Проценат пада.

ОДГОВОРИТЕ