Kladioničari se opet klade na Vučića!

Prema poslednjim prognozama, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" trebalo bi da osvoji oko 49 odsto glasova, što je tri odsto više nego što je bilo u kvotama objavljenim pre dve nedelje! Ko se kladi na to da će SNS dobiti više od 49 odsto glasova, na uloženih 100 može da dobije 300 evra!

Srbija 07.04.2016 | 07:57
Kladioničari se opet klade na Vučića!

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" ubedljivo će slaviti na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima sa oko 49 odsto glasova! Ovo je najnovija procena kladionice "Meridijan", po kojoj je rejting SNS u poslednje dve nedelje skočio za čak tri odsto.

Miki Manojlović kladioničarski favorit

Proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović gotovo preko noći je postao jedan od dvojice glavnih kladioničarskih favorita za novog ministra kulture.
Kvota na njega i Radoslava Laleta Pavlovića je 3, na aktuelnog ministra Ivana Tasovca je 4, dok kvota na opkladu da će glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević biti ministar iznosi 50.

Prema prognozama kladioničara, drugo mesto na izborima osvojiće koalicija SPS-JS Ivice Dačića sa oko 11 odsto glasova. Za njima slede Šešeljevi radikali sa 6,6, Pajtićev DS sa 6,2 i koalicija SDS-LDP-LSV sa 6,1 odsto podrške.

DSS-Dveri u usponu

Cenzus bi, prema kvotama "Meridijana", trebalo da pređe još samo savez DSS-Dveri, kojem se pre 14 dana prognoziralo 4,7, a sada 5,9 odsto glasova. Izborni prag teško će preći pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića, kome se i dalje daju šanse od 4,5 odsto.

ISTRAŽIVANJE CESID, NAPREDNJACI UBEDLJIVO PRVI: Za Vučića i SNS 53 odsto glasača!

Konačno, najveći kladioničarski autsajder Borislav Stefanović doživeo je blagi rast, pa mu se umesto mizernih 1,1 sada predviđaju 1,4 procenta podrške.

Pobrojane cifre su tzv. granični rezultati na koje se primaju opklade. Kladioničari mogu da tipuju da li će neka lista osvojiti više ili manje od toga. Ponuđene kvote za različite ishode, međutim, više nisu "fiksne", što na konkretnom primeru znači da onaj ko uloži 100 evra na to da će SNS osvojiti više od 49 odsto glasova može da dobije 300 evra (kvota 3).

Ako se pak opkladite da će naprednjaci dobiti manje od 49 odsto i to se ostvari, inkasiraćete samo 125 evra (kvota 1,25).

Prema kovatama "Meridijana", lider SNS Aleksandar Vučić gotovo sigurno će ponovo biti premijer, pošto ponuđena kvota na njega i dalje iznosi samo 1,01 (na uloženih 100 evra isplaćuju tek 101 evro). Minimalne šanse za šefa vlade daju se još samo potpredsednici SNS Zorani Mihajlović (kvota 8) i lideru DS Bojanu Pajtiću (kvota 40).

SNS s razlogom raste

Funkcioner SNS Zoran Babić ističe da im kladionice s razlogom sada daju veće šanse za uspeh.
NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA": SNS 52,6%, SPS 11,9%, SRS i DS 6,12%, DSS-Dveri 5,5%, SDS-LDP 5%!

"Ne kladim se, ali sam uveren da i kladioničari prave razliku između prošlosti u kojoj su pljačkani da bi se pojedinci bogatili i budućnosti u koju nas vodi Vučić",  napominje Babić.

Potpredsednik DSS Dragan Maršićanin očekuje da će oni proći bolje i od "Meridijanove" procene:

"Nemam običaj da se kladim, ali onima koji to žele preporučujem da ulože da ćemo dobiti više od tih 5,9 odsto. I neka požure, pre nego što nas kladionice dignu na osam odsto", zaključuje Maršićanin.

Izvor: Informer

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

os

07.04.2016 07:52

Procenat pada.

ODGOVORITE