Ратари протесте ипак одгодили за четвртак

Семберски пољопривредници одлучили су да протесте у Бијељини, које су раније најавили за 5. април, одгоде за четвртак.

Република Српска 06.04.2016 | 22:59
Ратари протесте ипак одгодили за четвртак

Предсједник Удружења пољопривредника села Семберије Саво Бакајлић каже да су пољопривредници ове регије одлучили да Аграрном фонду Бијељине дају још једну прилику, па су излазак на улице помјерили за два дана.

"Протесте смо одгодили за четвртак зато што нам је обећано да ће паре до тада бити на рачуну. Сачекаћемо, а ако се то не деси, највјероватније ћемо изаћи у четвртак на протесте. Аграрни фонд је обећао да ће исплатити дуговања према пољопривредницима Семберије", каже Бакајлић.

Он је рекао да Аграрни фонд Бијељине пољопривредним произвођачима Семберије дугује још око 200.000 КМ за подстицаје за пољопривредну производњу из 2015, те да су недавно исплатили око 180.000 марака.

Директор Аграрног фонда Бијељине Иван Стевић каже да су пољопривреднике Семберије још почетком године обавијестили да ће подстицаје исплаћивати сукцесивно у зависности од тога како средства доспијевају.

"Преостало је да исплатимо 246.000 КМ, које се односе на сточарство, и то ће бити у априлу. Врло је незахвално да ја у име финансија говорим да ли ће то бити за два, три или четири дана, али су произвођачи обавијештени да ће тај преостали дио бити исплаћен у току априла", каже Стевић.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар