Ratari proteste ipak odgodili za četvrtak

Semberski poljoprivrednici odlučili su da proteste u Bijeljini, koje su ranije najavili za 5. april, odgode za četvrtak.

Republika Srpska 06.04.2016 | 22:59
Ratari proteste ipak odgodili za četvrtak

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije Savo Bakajlić kaže da su poljoprivrednici ove regije odlučili da Agrarnom fondu Bijeljine daju još jednu priliku, pa su izlazak na ulice pomjerili za dva dana.

"Proteste smo odgodili za četvrtak zato što nam je obećano da će pare do tada biti na računu. Sačekaćemo, a ako se to ne desi, najvjerovatnije ćemo izaći u četvrtak na proteste. Agrarni fond je obećao da će isplatiti dugovanja prema poljoprivrednicima Semberije", kaže Bakajlić.

On je rekao da Agrarni fond Bijeljine poljoprivrednim proizvođačima Semberije duguje još oko 200.000 KM za podsticaje za poljoprivrednu proizvodnju iz 2015, te da su nedavno isplatili oko 180.000 maraka.

Direktor Agrarnog fonda Bijeljine Ivan Stević kaže da su poljoprivrednike Semberije još početkom godine obavijestili da će podsticaje isplaćivati sukcesivno u zavisnosti od toga kako sredstva dospijevaju.

"Preostalo je da isplatimo 246.000 KM, koje se odnose na stočarstvo, i to će biti u aprilu. Vrlo je nezahvalno da ja u ime finansija govorim da li će to biti za dva, tri ili četiri dana, ali su proizvođači obaviješteni da će taj preostali dio biti isplaćen u toku aprila", kaže Stević.

(Glas Srpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar