ЕЛ - Мршић: Дуели са Звездом су ствар престижа!

“Шансе су 70:30 одсто за учесника Топ 8 фазе Евролиге. Добро, Мега је узела Куп Србије и кад је стани-пани утакмица ту предност дајем Меги. Могу бити јако неугодни”, каже тренер Цедевите прогнозирајући финалну серију АБА лиге.

Кошарка 07.04.2016 | 14:20
ЕЛ - Мршић: Дуели са Звездом су ствар престижа!

Црвена звезда ће Топ 16 фазу Евролиге завршити утакмицом у Загребу. Тренер Цедевите Вељко Мршић за Моззарт Спорт подвлачи да без обзира што меч неће имати такмичарски значај очекује велику борбу два тима.
“За нас су дуели са Звездом ствар престижа. То су дерби мечеви регије, такође, пробаћемо да се реванширамо ривалу за поразе из плеј-офа АБА лиге кад смо губили на једну лопту. Играћемо ослабљени, али без обзира на то даћемо све од себе, нарочито јер меч има хуманитарни карактер, па позивам све навијаче да дођу на утакмицу”, каже Мршић.

Како је одраније познато, ви сте парафирали нови уговор са Цедевитом на још три године?
“Наш задатак је да играмо још боље, да направимо још бољи резултат. Нисмо се пласирали у Евролигу јер је отишла Звезда, али ћемо се трудити да следеће сезоне будемо најбољи на Јадрану и да освојимо преостала два трофеја”.

Кренула је хрватска лига, стартовали сте победом?
“Били смо убедљиви против Кварнера (107:60), али одмах играмо са Загребом, па са Звездом. Фокусирани смо на те мечеве”.

Да ли Мега Лекс у финалу Јадрана може да изненади Звезду?

“Објективно тешко, игра се на три победе и ту дајем предност Звезди. Шансе су 70:30 одсто за учесника Топ 8 фазе Евролиге. Добро, Мега је узела Куп Србије и кад је стани-пани утакмица ту предност дајем Меги. Могу бити јако неугодни”.

А у Евролиги са победничким пехаром видите?
“Мој фаворит је Локомотива Кубан, мислим да они могу да направе изненађење. Фенербахче је моћан, али има проблем са повредама играча. Можда је најреалнији тријумф ЦСКА, они су први пик, видећемо, закључио је Мршић.

Утакмица Цедевита-Црвена звезда игра се у петак од 19 сати, али пре тога тим тренера Вељка Мршића игра са Загребом у хрватској лиги.

Коментари / 0

Оставите коментар