Беч: БХ држављанину отказ због радикализма

Након што су белгијски полицијски синдикати, после терористичког напада на тамошњем аеродрому, упозорили да међу запосленима има и симпатизера Исламске државе, на бечком аеродрому Швехат је идентификован један такав запослени пореклом из БиХ, који је одмах суспендован.

Свијет 06.04.2016 | 10:50
Беч: БХ држављанину отказ због радикализма

Он је на том аеродрому годинама радио као техничар, задужен за одржавање разних постројења, а суспендован је пошто су га аустријске власти означиле као симпатизера Исламске државе, јавили су бечки медији, а пренио Тањуг.

"Сви запослени, који раде у шкакљивим областима, прије ступања на дужност пролазе детаљну проверу", изјавио је портпарол аеродрома, додајући да процедура може да траје више недеља. Тако је било и са суспендованим техничаром.

Држављанин БиХ  је суспендован јер је на социјалним мрежама радо позирао у побједничкој пози налик борцима Исламске државе, са подигнутим кажипрстом.

Такође, преко неких интернет сајтова исказивао је симпатије према Исламској држави и слиједио је радикалне салафистичке поруке, а запосленима је пао у очи са својим радикалним погледима на свијет. Због свега тога, руководство ародрома га је суспендовало.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Симиц Синиса

06.04.2016 09:30

Нек иде у босну нека клања

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник рс.

06.04.2016 11:04

..Посаљите га у маоцу..код својих..нек тамо сад смрди мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

06.04.2016 14:35

По хитном поступку послати у Сирију

ОДГОВОРИТЕ