Beč: BH državljaninu otkaz zbog radikalizma

Nakon što su belgijski policijski sindikati, posle terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera Islamske države, na bečkom aerodromu Švehat je identifikovan jedan takav zaposleni poreklom iz BiH, koji je odmah suspendovan.

Svijet 06.04.2016 | 10:50
Beč: BH državljaninu otkaz zbog radikalizma

On je na tom aerodromu godinama radio kao tehničar, zadužen za održavanje raznih postrojenja, a suspendovan je pošto su ga austrijske vlasti označile kao simpatizera Islamske države, javili su bečki mediji, a prenio Tanjug.

"Svi zaposleni, koji rade u škakljivim oblastima, prije stupanja na dužnost prolaze detaljnu proveru", izjavio je portparol aerodroma, dodajući da procedura može da traje više nedelja. Tako je bilo i sa suspendovanim tehničarom.

Državljanin BiH  je suspendovan jer je na socijalnim mrežama rado pozirao u pobjedničkoj pozi nalik borcima Islamske države, sa podignutim kažiprstom.

Takođe, preko nekih internet sajtova iskazivao je simpatije prema Islamskoj državi i slijedio je radikalne salafističke poruke, a zaposlenima je pao u oči sa svojim radikalnim pogledima na svijet. Zbog svega toga, rukovodstvo arodroma ga je suspendovalo.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Simic Sinisa

06.04.2016 09:30

Nek ide u bosnu neka klanja

ODGOVORITE
Name

zvornik rs.

06.04.2016 11:04

..Posaljite ga u maocu..kod svojih..nek tamo sad smrdi malo

ODGOVORITE
Name

Md

06.04.2016 14:35

Po hitnom postupku poslati u Siriju

ODGOVORITE