ЛШ: Барса ''окренула'' Атлетико, Бајернов ''минималац'' против Бенфике!

Кад улетиш у осињак нема ти спаса: Атлетико са десеторицом немоћан против немилосрдног Суареза! Каталонци са играчем више, након дискутабилног искључења Тореса, дошли до предности у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона - 2:1! Давила змија жабу и није је удавила - Бенфика жива чека реванш са баварским чудовиштем! Бајерн доминирао 90 минута, али постигао само један гол против веома добрих Португалаца!

 

Фудбал 05.04.2016 | 23:15
ЛШ: Барса ''окренула'' Атлетико, Бајернов ''минималац'' против Бенфике!

Некада није довољно ни када учиниш све што је у твојом моћи. Атлетико Мадрдид је добрих 35 минута држао одбрану под конац, линије тима су перфектно стајале и спречавале све што су нападачи Барселоне покушавали да замисле, а Фернандо Торес голом крунисао најбољу акцију свог тима у уводном делу меча. Али, онда је Торес је добио други жути картон и ствари су отишле у другом правцу. Бољу ситуацију Луис Суарез није ни могао да замисли. Уругвајац је још једном показао да се најбоље сналази у ситуацијама када противник "крвари", па је са два поготка донео преокрет Барселони и обезбедио јој минималну предност пред реванш четвртфинала наредне среде на Висенте Калдерону - 2:1 (0:1).

Начин на који је негодовао Дијего Симеоне након што је Феликс Брих популарном Ел Нињу показао пут у свлачионицу на најбољи начин је показао да је темпераментни Аргентинац знао шта је његову екпу чекало у другом полувремену. Опште је мишљење да је Немац олако послао Тореса у свлачионицу, без обзира на то што га је опомињао да неће дозволити такве прекршаје. Директно је утицао на ток меча и омогућио Барселони да напада управо онако како јој одговара.

Барсини игрчи су од првог тренутка наставка меча преселили тежиште игре пред шеснарстерац гостију, па су Јорганџије упале у прави осињак. Барсине осице из минута у минут из свих уголова пробадале бедем испред гола Јана Облака, а тако је било све до последњег тренутка утакмице

Права акција, у мору готово идентичних направљена је у 63. минуту. Дани Алвес се може сматрати играчем потпуног преокрета. Управо је код првог гола пронашао Алабу на другом делу казненог простора, овај гађао из прве, а Суарез из непосредне близине само скренуо лопту у мрежу словеначког голмана. У 74. минуту поново Дани Алвес. Бразилац је феноменално реаговао након повратне лопте Суареза и центаршутем из прве пронашао Уругвајца на "пеналу", а овај у стилу расног голгетера главом матирао госте.

У истом ритму Каталонци су наставили и у завршници меча, констатно су опседали гол ривала, али нису успели да постигну трећи погодак, који би највероватније био кобан по Симеонеов састав. Овако, на сјајном Аргентинцу је да рецепт из првог полувремена примени на реванш у Мадриду и покуша да дође до гола који ће можда бити и вредан пласмана у полуфинале Лиге шампиона.

БАРСЕЛОНА – АТЛЕТИКО 2:1 (0:1)
/Суарез 63, 74 - Торес 25/

Стадион: Ноу Камп
Судија: Феликс Брих (Немачка)

БАРСЕЛОНА (4-3-3): Тер Штеген – Алвес, Пике, Маскерано, Алба – Ракитић (Рафиња од 63), Бускетс (Роберто од 80), Инијеста (Туран од 83) – Меси, Суарез, Нејмар.

АТЛЕТИКО (4-3-2-1): Облак – Хуанфран, Ернандез, Годин, Филипе – Коке, Габи, Нигез (Кореа од 90) – Гризман (Томас од 76), Караско (А. Фернандез од 53) – Торес

Давила змија жабу и није је удавила - Бенфика жива чека реванш са баварским чудовиштем! Бајерн доминирао 90 минута, али постигао само један гол против веома добрих Португалаца!

Баварци славе минималну победу, још један корак су ближи финалу у Милану, Португалци задовољни развојем ситуације, па и исходом у Минхену - поготово после ужасног старта - имају право на наду пред реванш: Бајерн - Бенфика 1:0!

Да је неко тренеру тима из Лисабона Руи Виторији уочи утакмице понудио овакав исход, вероватно би га оберучке прихватио, али после 90 минута на Алијанц арени Орлови сасвим сигурно имају чак и за чим да жале. Бајерн је према очекивањима доминирао, пре свега у пољу, кружио око гола Едерсона и давио ривала као змија жабу, међутим, гости нису дозволили да буду удављени, мудром игром сачували су дах, па реванш у Лисабону дочекују живи и на ногама.

Како је кренуло - Видал већ у 2. минуту донео предност Баварцима после одличног центаршута Берната - изгледало је да Португалцима прети потоп у Минхену, као уосталом и сваки претходни пут када су овде гостовали. У томе је успех Бенфике још већи. После таквог почетка и ураганских напада домаћина успели су да се отргну из канџи баварског чудовишта и не само сачувају своју мрежу до краја, већ и да озбиљно запрете.

Како је утакмица одмицала гости су деловали све сигурније и сигурније, поготово када је лопта била у ногама Гвардиолиних изабраника. Двоструки блок на тридесетак метара од гола био је готово савршено постављен, кретање играча беспрекорно, од панике ни трага. Све то уносило је нервозу у редове домаћина, а приметно је било да ни публика није баш најзадовољнија оним што види. Уместо голеаде и већ вечерас овереног пласмана у полуфинале, Алијанц арена умало није доживела шок.

Колико год да је Бајерн контролисао утакмицу бољу шансу за 90 минута није створио од оне Жонасове у 57. минуту. Најбољи стрелац португалског тима дивно је преварио Алабу на десетак метара од гола, док је био леђима окренут, окренуо се, наместио, шутирао, али Нојер је одбранио. Био је то период када је Бенфика била најопаснија. И у 65. минуту гужва пред голом Бајерна. Жонас и Митроглу су покушавали из изгледних позиција. Укупно три ударца, два изблокирана, један преко гола са десетак метара...

После ових неискоришћених шанси Виторији је постало јасно да боље неће имати и концентрисао се на одбрану. Учврстио је средину, добио на густини у везном реду, и Баварци су постали још јаловији.

Остало је 1:0. Утисак - Бајерну за бригу, Бенфики за наду.

Оно што ће ипак бити велики хендикеп за Португалце у реваншу јесте чињеница да је Жонас добио парни картон и да неће имати право да игра на Лужу.

БАЈЕРН – БЕНФИКА 1:0
/Видал 2/

Стадион: Алијанц арена
Судија: Марћињак Симон (Пољска)

БАЈЕРН (4-5-1): Нојер – Лам, Кимих (Мартинез од 60), Алаба, Бернат – Тијаго, Видал, Рибери, Коста (Коман од 70), Милер – Левандовски.

БЕНФИКА (4-4-2): Едерсон – Алмеида, Линделоф, Жардел, Елисеу – Пици (Самарис од 90), Фејса, Санчес, Гаитан – Жонас (Салвио од 83), Митроглу (Хименез од 70).

Коментари / 0

Оставите коментар