LŠ: Barsa ''okrenula'' Atletiko, Bajernov ''minimalac'' protiv Benfike!

Kad uletiš u osinjak nema ti spasa: Atletiko sa desetoricom nemoćan protiv nemilosrdnog Suareza! Katalonci sa igračem više, nakon diskutabilnog isključenja Toresa, došli do prednosti u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona - 2:1! Davila zmija žabu i nije je udavila - Benfika živa čeka revanš sa bavarskim čudovištem! Bajern dominirao 90 minuta, ali postigao samo jedan gol protiv veoma dobrih Portugalaca!

 

Fudbal 05.04.2016 | 23:15
LŠ: Barsa ''okrenula'' Atletiko, Bajernov ''minimalac'' protiv Benfike!

Nekada nije dovoljno ni kada učiniš sve što je u tvojom moći. Atletiko Madrdid je dobrih 35 minuta držao odbranu pod konac, linije tima su perfektno stajale i sprečavale sve što su napadači Barselone pokušavali da zamisle, a Fernando Tores golom krunisao najbolju akciju svog tima u uvodnom delu meča. Ali, onda je Tores je dobio drugi žuti karton i stvari su otišle u drugom pravcu. Bolju situaciju Luis Suarez nije ni mogao da zamisli. Urugvajac je još jednom pokazao da se najbolje snalazi u situacijama kada protivnik "krvari", pa je sa dva pogotka doneo preokret Barseloni i obezbedio joj minimalnu prednost pred revanš četvrtfinala naredne srede na Visente Kalderonu - 2:1 (0:1).

Način na koji je negodovao Dijego Simeone nakon što je Feliks Brih popularnom El Ninju pokazao put u svlačionicu na najbolji način je pokazao da je temperamentni Argentinac znao šta je njegovu ekpu čekalo u drugom poluvremenu. Opšte je mišljenje da je Nemac olako poslao Toresa u svlačionicu, bez obzira na to što ga je opominjao da neće dozvoliti takve prekršaje. Direktno je uticao na tok meča i omogućio Barseloni da napada upravo onako kako joj odgovara.

Barsini igrči su od prvog trenutka nastavka meča preselili težište igre pred šesnarsterac gostiju, pa su Jorgandžije upale u pravi osinjak. Barsine osice iz minuta u minut iz svih ugolova probadale bedem ispred gola Jana Oblaka, a tako je bilo sve do poslednjeg trenutka utakmice

Prava akcija, u moru gotovo identičnih napravljena je u 63. minutu. Dani Alves se može smatrati igračem potpunog preokreta. Upravo je kod prvog gola pronašao Alabu na drugom delu kaznenog prostora, ovaj gađao iz prve, a Suarez iz neposredne blizine samo skrenuo loptu u mrežu slovenačkog golmana. U 74. minutu ponovo Dani Alves. Brazilac je fenomenalno reagovao nakon povratne lopte Suareza i centaršutem iz prve pronašao Urugvajca na "penalu", a ovaj u stilu rasnog golgetera glavom matirao goste.

U istom ritmu Katalonci su nastavili i u završnici meča, konstatno su opsedali gol rivala, ali nisu uspeli da postignu treći pogodak, koji bi najverovatnije bio koban po Simeoneov sastav. Ovako, na sjajnom Argentincu je da recept iz prvog poluvremena primeni na revanš u Madridu i pokuša da dođe do gola koji će možda biti i vredan plasmana u polufinale Lige šampiona.

BARSELONA – ATLETIKO 2:1 (0:1)
/Suarez 63, 74 - Tores 25/

Stadion: Nou Kamp
Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Alves, Pike, Maskerano, Alba – Rakitić (Rafinja od 63), Buskets (Roberto od 80), Inijesta (Turan od 83) – Mesi, Suarez, Nejmar.

ATLETIKO (4-3-2-1): Oblak – Huanfran, Ernandez, Godin, Filipe – Koke, Gabi, Nigez (Korea od 90) – Grizman (Tomas od 76), Karasko (A. Fernandez od 53) – Tores

Davila zmija žabu i nije je udavila - Benfika živa čeka revanš sa bavarskim čudovištem! Bajern dominirao 90 minuta, ali postigao samo jedan gol protiv veoma dobrih Portugalaca!

Bavarci slave minimalnu pobedu, još jedan korak su bliži finalu u Milanu, Portugalci zadovoljni razvojem situacije, pa i ishodom u Minhenu - pogotovo posle užasnog starta - imaju pravo na nadu pred revanš: Bajern - Benfika 1:0!

Da je neko treneru tima iz Lisabona Rui Vitoriji uoči utakmice ponudio ovakav ishod, verovatno bi ga oberučke prihvatio, ali posle 90 minuta na Alijanc areni Orlovi sasvim sigurno imaju čak i za čim da žale. Bajern je prema očekivanjima dominirao, pre svega u polju, kružio oko gola Edersona i davio rivala kao zmija žabu, međutim, gosti nisu dozvolili da budu udavljeni, mudrom igrom sačuvali su dah, pa revanš u Lisabonu dočekuju živi i na nogama.

Kako je krenulo - Vidal već u 2. minutu doneo prednost Bavarcima posle odličnog centaršuta Bernata - izgledalo je da Portugalcima preti potop u Minhenu, kao uostalom i svaki prethodni put kada su ovde gostovali. U tome je uspeh Benfike još veći. Posle takvog početka i uraganskih napada domaćina uspeli su da se otrgnu iz kandži bavarskog čudovišta i ne samo sačuvaju svoju mrežu do kraja, već i da ozbiljno zaprete.

Kako je utakmica odmicala gosti su delovali sve sigurnije i sigurnije, pogotovo kada je lopta bila u nogama Gvardiolinih izabranika. Dvostruki blok na tridesetak metara od gola bio je gotovo savršeno postavljen, kretanje igrača besprekorno, od panike ni traga. Sve to unosilo je nervozu u redove domaćina, a primetno je bilo da ni publika nije baš najzadovoljnija onim što vidi. Umesto goleade i već večeras overenog plasmana u polufinale, Alijanc arena umalo nije doživela šok.

Koliko god da je Bajern kontrolisao utakmicu bolju šansu za 90 minuta nije stvorio od one Žonasove u 57. minutu. Najbolji strelac portugalskog tima divno je prevario Alabu na desetak metara od gola, dok je bio leđima okrenut, okrenuo se, namestio, šutirao, ali Nojer je odbranio. Bio je to period kada je Benfika bila najopasnija. I u 65. minutu gužva pred golom Bajerna. Žonas i Mitroglu su pokušavali iz izglednih pozicija. Ukupno tri udarca, dva izblokirana, jedan preko gola sa desetak metara...

Posle ovih neiskorišćenih šansi Vitoriji je postalo jasno da bolje neće imati i koncentrisao se na odbranu. Učvrstio je sredinu, dobio na gustini u veznom redu, i Bavarci su postali još jaloviji.

Ostalo je 1:0. Utisak - Bajernu za brigu, Benfiki za nadu.

Ono što će ipak biti veliki hendikep za Portugalce u revanšu jeste činjenica da je Žonas dobio parni karton i da neće imati pravo da igra na Lužu.

BAJERN – BENFIKA 1:0
/Vidal 2/

Stadion: Alijanc arena
Sudija: Marćinjak Simon (Poljska)

BAJERN (4-5-1): Nojer – Lam, Kimih (Martinez od 60), Alaba, Bernat – Tijago, Vidal, Riberi, Kosta (Koman od 70), Miler – Levandovski.

BENFIKA (4-4-2): Ederson – Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu – Pici (Samaris od 90), Fejsa, Sančes, Gaitan – Žonas (Salvio od 83), Mitroglu (Himenez od 70).

Komentari / 0

Ostavite komentar