Чинимо све да ријешимо случај Сејдић-Финци

БиХ је потпуно свјесна обавезе да пронађе одговарајуће рјешење за реализацију одлуке Европског суда за људска права у случају "Сејдић-Финци" и надлежни органи чине све да би се у најкраћем року ријешило ово важно питање, изјавио је данас министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Босна и Херцеговина 05.04.2016 | 22:55
Чинимо све да ријешимо случај Сејдић-Финци

У саопштењу Министарства иностраних послова БиХ наводи се да је Црнадак данас разговарао са делегацијом Секретаријата Савјета Европе коју је предводио замјеник директора за политичка питања Данил Кочабо и у БиХ борави у мониторинг мисији ради припреме извјештаја Савјета Европе за БиХ.

Црнадак је, током сусрета којем је присуствовала и шеф Канцеларије Савјета Европе у БиХ Мари Ен Хенеси, информисао делегацију о предаји апликације за чланство БиХ у Европску унију.

Црнадак је делегацију Секретаријата Савјета Европе упознао и о обавезама које БиХ испуњава на европском путу, а односе се на примјену Реформске агенде, прилагођавање Споразума о стабилизацији и придруживању и успостављању ефикасног механизма координације на свим нивоима власти.

Он је додао да би, осим ових кључних активности, што скорије објављивање резултата пописа становништва имало позитиван утицај на европски пут БиХ.

Црнадак је информисао госте и о напретку БиХ у сарадњи са сусједним земљама и о активностима у регионалним иницијативама, као и о предсједавању БиХ Централноевропском иницијативом током ове године.

Представници Савјета Европе су предсједавање БиХ овом организацијом у периоду мај- новембар 2015. године оцијенили врло добрим и успјешним, јер су постигнути добри резултати и послате позитивне поруке, те је остварена добра сарадња између БиХ и Секретаријата Савјета Европе.

Делегација Секретаријата Савјета Европе је, такође, нагласила подршку интеграционом путу БиХ.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Репликар

05.04.2016 20:44

Невјероватно. Па има ли закона имало у овој жабокречини од државе? Од 2009 се рјешава Сејдић-Финци. Попис становника објављују 3 године. Има ли иједна држава на свијету да даје азил за нас. Одох брате без окретања.

ОДГОВОРИТЕ