Činimo sve da riješimo slučaj Sejdić-Finci

BiH je potpuno svjesna obaveze da pronađe odgovarajuće rješenje za realizaciju odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci" i nadležni organi čine sve da bi se u najkraćem roku riješilo ovo važno pitanje, izjavio je danas ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 05.04.2016 | 22:55
Činimo sve da riješimo slučaj Sejdić-Finci

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH navodi se da je Crnadak danas razgovarao sa delegacijom Sekretarijata Savjeta Evrope koju je predvodio zamjenik direktora za politička pitanja Danil Kočabo i u BiH boravi u monitoring misiji radi pripreme izvještaja Savjeta Evrope za BiH.

Crnadak je, tokom susreta kojem je prisustvovala i šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Mari En Henesi, informisao delegaciju o predaji aplikacije za članstvo BiH u Evropsku uniju.

Crnadak je delegaciju Sekretarijata Savjeta Evrope upoznao i o obavezama koje BiH ispunjava na evropskom putu, a odnose se na primjenu Reformske agende, prilagođavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i uspostavljanju efikasnog mehanizma koordinacije na svim nivoima vlasti.

On je dodao da bi, osim ovih ključnih aktivnosti, što skorije objavljivanje rezultata popisa stanovništva imalo pozitivan uticaj na evropski put BiH.

Crnadak je informisao goste i o napretku BiH u saradnji sa susjednim zemljama i o aktivnostima u regionalnim inicijativama, kao i o predsjedavanju BiH Centralnoevropskom inicijativom tokom ove godine.

Predstavnici Savjeta Evrope su predsjedavanje BiH ovom organizacijom u periodu maj- novembar 2015. godine ocijenili vrlo dobrim i uspješnim, jer su postignuti dobri rezultati i poslate pozitivne poruke, te je ostvarena dobra saradnja između BiH i Sekretarijata Savjeta Evrope.

Delegacija Sekretarijata Savjeta Evrope je, takođe, naglasila podršku integracionom putu BiH.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Replikar

05.04.2016 20:44

Nevjerovatno. Pa ima li zakona imalo u ovoj žabokrečini od države? Od 2009 se rješava Sejdić-Finci. Popis stanovnika objavljuju 3 godine. Ima li ijedna država na svijetu da daje azil za nas. Odoh brate bez okretanja.

ODGOVORITE