Може ли Арсенал до титуле? Венгер каже да је Лестеру било лакше...!

Стратег Тобџија каже да зна шта треба да ради до краја Премијер лиге.

Фудбал 07.04.2016 | 18:40
Може ли Арсенал до титуле? Венгер каже да је Лестеру било лакше...!

Арсенал касни за лидером Лестером чак осам бодова а оба тима имају још по седам утакмица до краја. Тотенхем је између њих, са четири бода више од градског ривала, али и утакмицом више. Иако већина верује да само Тотенхем може да угрози Лисице у походу на титулу, има и оних који мисле да Арсеналове шансе расту.

Иако нема шампионски карактер, Арсенал има веће искуство од два поменута ривала. И далеко лакши распоред до краја првенства. До краја првенства, Тобџије дочекују Кристал Палас, ВБА, Норич и Астон Вилу што би требало да буду сигурни бодови. Гостује Вест Хему, Манчестер Ситију и Сандерленду што су јако тешки испити. Али ако Тобџије којим случајем успешно прегрме поменута три гостовања, могле би да се надају киксевима Лестера и Тотенхема и прикључку у борби за шампионски пехар.
„Мислим да Лестер мора да победи у сваком мечу до краја првенства ако жели да задржи наду. Лестер мора да изгуби три утакмице до краја. Није немогуће да им се живци истање и да се то деси с обзиром на распоред. Али питање је да ли Арсенал може да победи све до краја... Не бих отписивао Арсенал“, рекао је бивпи Ливерпулов ас, а данас ТВ консултант Џејми Карагер.

Арсен Венгер жели да избегне те приче и да задржи статус аутсајдера у шампионској трци, чекајући киксеве ривала и своју шансу из сенке.
„Желимо да се фокусирамо на начин игре и да држимо висок квалитет фудбала који сад играмо. Тај став базирамо на нашим техничким квалитетима, јер смо као екипа направљени да константно држимо висок ниво игре. Зато, хајде да се фокусирамо на следећу утакмицу. Знамо шта нам ја потребно да победимо и да останемо у овом расположењу. Следеће недеље идемо на ноге Вест Хему, а то је увек тешко гостовање“, рекао је Венгер.

Венгер поштује ривале за титулу, али каже да је некима било лакше него његовом тиму.
„Титула вас никада не чека да само дођете по њу и узмете је. Морате напрно радити да би је освојили. Сви напорно раде за тај циљ и морамо да поштујемо тимове који имају више бодова под нас, али и који нису играли у толико такмичења током сезоне као ми. Није исто нама и Лестеру када ми играмо за викенд против Вотфорда у ФА Купу, па гостујемо Барселони у среду и онда играмо против Евертона у суботу. Платили смо скупу цену“, жали се француски стручњак на тежак распоред.

Коментари / 0

Оставите коментар