Može li Arsenal do titule? Venger kaže da je Lesteru bilo lakše...!

Strateg Tobdžija kaže da zna šta treba da radi do kraja Premijer lige.

Fudbal 07.04.2016 | 18:40
Može li Arsenal do titule? Venger kaže da je Lesteru bilo lakše...!

Arsenal kasni za liderom Lesterom čak osam bodova a oba tima imaju još po sedam utakmica do kraja. Totenhem je između njih, sa četiri boda više od gradskog rivala, ali i utakmicom više. Iako većina veruje da samo Totenhem može da ugrozi Lisice u pohodu na titulu, ima i onih koji misle da Arsenalove šanse rastu.

Iako nema šampionski karakter, Arsenal ima veće iskustvo od dva pomenuta rivala. I daleko lakši raspored do kraja prvenstva. Do kraja prvenstva, Tobdžije dočekuju Kristal Palas, VBA, Norič i Aston Vilu što bi trebalo da budu sigurni bodovi. Gostuje Vest Hemu, Mančester Sitiju i Sanderlendu što su jako teški ispiti. Ali ako Tobdžije kojim slučajem uspešno pregrme pomenuta tri gostovanja, mogle bi da se nadaju kiksevima Lestera i Totenhema i priključku u borbi za šampionski pehar.
„Mislim da Lester mora da pobedi u svakom meču do kraja prvenstva ako želi da zadrži nadu. Lester mora da izgubi tri utakmice do kraja. Nije nemoguće da im se živci istanje i da se to desi s obzirom na raspored. Ali pitanje je da li Arsenal može da pobedi sve do kraja... Ne bih otpisivao Arsenal“, rekao je bivpi Liverpulov as, a danas TV konsultant Džejmi Karager.

Arsen Venger želi da izbegne te priče i da zadrži status autsajdera u šampionskoj trci, čekajući kikseve rivala i svoju šansu iz senke.
„Želimo da se fokusiramo na način igre i da držimo visok kvalitet fudbala koji sad igramo. Taj stav baziramo na našim tehničkim kvalitetima, jer smo kao ekipa napravljeni da konstantno držimo visok nivo igre. Zato, hajde da se fokusiramo na sledeću utakmicu. Znamo šta nam ja potrebno da pobedimo i da ostanemo u ovom raspoloženju. Sledeće nedelje idemo na noge Vest Hemu, a to je uvek teško gostovanje“, rekao je Venger.

Venger poštuje rivale za titulu, ali kaže da je nekima bilo lakše nego njegovom timu.
„Titula vas nikada ne čeka da samo dođete po nju i uzmete je. Morate naprno raditi da bi je osvojili. Svi naporno rade za taj cilj i moramo da poštujemo timove koji imaju više bodova pod nas, ali i koji nisu igrali u toliko takmičenja tokom sezone kao mi. Nije isto nama i Lesteru kada mi igramo za vikend protiv Votforda u FA Kupu, pa gostujemo Barseloni u sredu i onda igramo protiv Evertona u subotu. Platili smo skupu cenu“, žali se francuski stručnjak na težak raspored.

Komentari / 0

Ostavite komentar