Можете ли ово да замислите?! Бразил отима штопера Србији!

Лијанко Војновић добио позив за репрезентацију Бразила, али мора да потпише да више неће играти за Србију!

Фудбал 07.04.2016 | 16:00
Можете ли ово да замислите?! Бразил отима штопера Србији!

Дошло време да се Бразил и Србија отимају за фудбалера!

Омладински репрезентативац Србије Лијанко Војновић је добио позив селектора младе репрезентације Бразила, Рожерија Микалеа да наступа за бразилски тим али под условом да се обавеже да неће више играти за Србију.

Микале је уврстио Лијанка на списак од 23 играча за петодневне припреме Бразилаца које су на програму од 10. до 15. априла. Бразилци се припремају за првенство Јужне Америке за селекције до 20 година преко којег ће се борити за пласманан Мундијалито. Али, бразилски селектор је условио Лијанка Војновића да се писмено обавеже да у будућности више неће прихватати позиве селектора из Србије.

Подсетимо, млади штопер Сао Паула је потомак српског имигранта и недвано је прихватио позив селектора омладинске репрезентације Бранислава Николића да наступа за Србију. Одиграо је једну пријатељску и три квалификационр утакмице за генерацију која није успела да се квалификује за ЕП. То значи да је завршио квалификациони циклус у једној генерацији и да може да промени репрезентацију како би играо за другу старосну категорију.

Бразилци су пред Лијанка ставили папир који мора да потпише ако жели да игра за њих и да потврди да се одриче репрезентације Србије. На сличан начин су придобили и Андреаса Переиру из Манчестер Јунајтеда који је рођен у Белгији. Прошао је белгијске репрезентативне категорије, али је прихватио да игра за бразилску У-20 селекцију и био је стрелац у прошлогодишњем финалу Мундијалита против Србије када је Микале такође био селектор.
“Могуће је да Лијанко промени репрезентацију јер је завршио један циклус у селекцији Србије У19. Међутим, нама још није стигао захтев да бисмо му дали дозволу за промену држављанства”, рекао је за Курир директор у ФСС Митар Мркела.

Међутим, Лијанков отац Марсело Војновић тврди да ће његов син наставити да игра за Србију.
“Ствар није дефинитивна, чак ништа и не значи ако одигра једну пријатељску утакмицу за Бразил. Лијанко ће наставити да фудбалски служи Србији”, рекао је Марсело Војновић.

Коментари / 0

Оставите коментар