Možete li ovo da zamislite?! Brazil otima štopera Srbiji!

Lijanko Vojnović dobio poziv za reprezentaciju Brazila, ali mora da potpiše da više neće igrati za Srbiju!

Fudbal 07.04.2016 | 16:00
Možete li ovo da zamislite?! Brazil otima štopera Srbiji!

Došlo vreme da se Brazil i Srbija otimaju za fudbalera!

Omladinski reprezentativac Srbije Lijanko Vojnović je dobio poziv selektora mlade reprezentacije Brazila, Rožerija Mikalea da nastupa za brazilski tim ali pod uslovom da se obaveže da neće više igrati za Srbiju.

Mikale je uvrstio Lijanka na spisak od 23 igrača za petodnevne pripreme Brazilaca koje su na programu od 10. do 15. aprila. Brazilci se pripremaju za prvenstvo Južne Amerike za selekcije do 20 godina preko kojeg će se boriti za plasmanan Mundijalito. Ali, brazilski selektor je uslovio Lijanka Vojnovića da se pismeno obaveže da u budućnosti više neće prihvatati pozive selektora iz Srbije.

Podsetimo, mladi štoper Sao Paula je potomak srpskog imigranta i nedvano je prihvatio poziv selektora omladinske reprezentacije Branislava Nikolića da nastupa za Srbiju. Odigrao je jednu prijateljsku i tri kvalifikacionr utakmice za generaciju koja nije uspela da se kvalifikuje za EP. To znači da je završio kvalifikacioni ciklus u jednoj generaciji i da može da promeni reprezentaciju kako bi igrao za drugu starosnu kategoriju.

Brazilci su pred Lijanka stavili papir koji mora da potpiše ako želi da igra za njih i da potvrdi da se odriče reprezentacije Srbije. Na sličan način su pridobili i Andreasa Pereiru iz Mančester Junajteda koji je rođen u Belgiji. Prošao je belgijske reprezentativne kategorije, ali je prihvatio da igra za brazilsku U-20 selekciju i bio je strelac u prošlogodišnjem finalu Mundijalita protiv Srbije kada je Mikale takođe bio selektor.
“Moguće je da Lijanko promeni reprezentaciju jer je završio jedan ciklus u selekciji Srbije U19. Međutim, nama još nije stigao zahtev da bismo mu dali dozvolu za promenu državljanstva”, rekao je za Kurir direktor u FSS Mitar Mrkela.

Međutim, Lijankov otac Marselo Vojnović tvrdi da će njegov sin nastaviti da igra za Srbiju.
“Stvar nije definitivna, čak ništa i ne znači ako odigra jednu prijateljsku utakmicu za Brazil. Lijanko će nastaviti da fudbalski služi Srbiji”, rekao je Marselo Vojnović.

Komentari / 0

Ostavite komentar