Договорено: Кавани у Јувентусу до 2019.!

Зна се и плата, али тек следе преговори са Пари Сен Жерменом!

Фудбал 07.04.2016 | 14:40
Договорено: Кавани у Јувентусу до 2019.!

Време је за повратак у Калчо. После три не баш сјајне године у Паризу, упркос чињеници да је у свакој од њих подизао шампионски пехар, Единсон Кавани (29) је превалио више од пола пута у намери да опет заигра у Италији. Уругвајски центарфор договорио је сарадњу са Јувентусом и како сад ствари стоје он ће бити прво, вероватно и најзвучније појачање лидера Серије А за нову сезону.

Како пише торински Тутоспорт, близак дешавањима у Јувентусу, челници италијанског првака су успели да наговоре бившег центарфора Палерма и Наполија да буде њихов члан. Понудили су му уговор на три године и плату у износу од 5.500.000 евра по сезони. На све то бонусе у зависноти од броја утакмица, голова и евентуалних трофеја.

Кавани је пристао, између осталог и због чињенице да себе више не види у Паризу и да му је потребан нови изазов. Уосталом, синоћ је признао и сам да је незадовољан на Парку принчева.
„Ово је дефинитивно најтежи период у мојој каријери“.

Договор између представника Јувентуса и Каванијевог менаџера наводно је склопљен 9. марта у Лондону, уочи реванша осмине финала Лиге шампиона у којем је ПСЖ савладао Челси и пласирао се у четвртфинале где га чека Манчестер Сити. Том састанку у име Јувеа присуствовао је технички директор Фабио Паратрићи, међутим, без обзира што има пристанак Каванија, трансфер није завршен.

Челнике Старе даме тек чека захтевнији део посла. Договор са Парижанима. Клуб са Парка принчева ће, пристати да прода уругвајског репрезентативца, само за велике паре. Према последњим информацијама, за њега тражи 40.000.000 евра. Што је скоро две трећине новца плаћеног на име обештећења за потпис Матадора лета 2013. кад је долазио из Наполија (65.000.000). У међувремену цена му је драстично опала, међутим, у Јувентусу су познати као вешти преговарачи и покушаће још да снизе обештећење. Поготово што играју на карту Каванијевог незадовољства и жеље да напусти Париз.

Одлазак Единсона Каванија значи и крај једног пројекта у Пари Сен Жермену, јер заједно са њим клуб напушта и Златан Ибрахимовић. Извесно је да ће газде из Катара морати да „обију“ касу како би довели звучно, баш звучно име. Или можда два.

А Јувентус прави тим на време. Реал ће вероватно искористити право прече куповине и узети Алвара Морату. Можда га касније и препродати некоме за веће паре. Судбина Марија Манџукића је неизвесна, па ће Пауло Дибала, сва је прилика, да добије новог партнера у нападу - Единсона Каванија.

Коментари / 0

Оставите коментар