Dogovoreno: Kavani u Juventusu do 2019.!

Zna se i plata, ali tek slede pregovori sa Pari Sen Žermenom!

Fudbal 07.04.2016 | 14:40
Dogovoreno: Kavani u Juventusu do 2019.!

Vreme je za povratak u Kalčo. Posle tri ne baš sjajne godine u Parizu, uprkos činjenici da je u svakoj od njih podizao šampionski pehar, Edinson Kavani (29) je prevalio više od pola puta u nameri da opet zaigra u Italiji. Urugvajski centarfor dogovorio je saradnju sa Juventusom i kako sad stvari stoje on će biti prvo, verovatno i najzvučnije pojačanje lidera Serije A za novu sezonu.

Kako piše torinski Tutosport, blizak dešavanjima u Juventusu, čelnici italijanskog prvaka su uspeli da nagovore bivšeg centarfora Palerma i Napolija da bude njihov član. Ponudili su mu ugovor na tri godine i platu u iznosu od 5.500.000 evra po sezoni. Na sve to bonuse u zavisnoti od broja utakmica, golova i eventualnih trofeja.

Kavani je pristao, između ostalog i zbog činjenice da sebe više ne vidi u Parizu i da mu je potreban novi izazov. Uostalom, sinoć je priznao i sam da je nezadovoljan na Parku prinčeva.
„Ovo je definitivno najteži period u mojoj karijeri“.

Dogovor između predstavnika Juventusa i Kavanijevog menadžera navodno je sklopljen 9. marta u Londonu, uoči revanša osmine finala Lige šampiona u kojem je PSŽ savladao Čelsi i plasirao se u četvrtfinale gde ga čeka Mančester Siti. Tom sastanku u ime Juvea prisustvovao je tehnički direktor Fabio Paratrići, međutim, bez obzira što ima pristanak Kavanija, transfer nije završen.

Čelnike Stare dame tek čeka zahtevniji deo posla. Dogovor sa Parižanima. Klub sa Parka prinčeva će, pristati da proda urugvajskog reprezentativca, samo za velike pare. Prema poslednjim informacijama, za njega traži 40.000.000 evra. Što je skoro dve trećine novca plaćenog na ime obeštećenja za potpis Matadora leta 2013. kad je dolazio iz Napolija (65.000.000). U međuvremenu cena mu je drastično opala, međutim, u Juventusu su poznati kao vešti pregovarači i pokušaće još da snize obeštećenje. Pogotovo što igraju na kartu Kavanijevog nezadovoljstva i želje da napusti Pariz.

Odlazak Edinsona Kavanija znači i kraj jednog projekta u Pari Sen Žermenu, jer zajedno sa njim klub napušta i Zlatan Ibrahimović. Izvesno je da će gazde iz Katara morati da „obiju“ kasu kako bi doveli zvučno, baš zvučno ime. Ili možda dva.

A Juventus pravi tim na vreme. Real će verovatno iskoristiti pravo preče kupovine i uzeti Alvara Moratu. Možda ga kasnije i preprodati nekome za veće pare. Sudbina Marija Mandžukića je neizvesna, pa će Paulo Dibala, sva je prilika, da dobije novog partnera u napadu - Edinsona Kavanija.

Komentari / 0

Ostavite komentar