Дачић: Паметна политика за Србију

Србија може да буде јака и велика само уколико никада није сама и уколико је поштована, што се може остварити само паметном политиком, поручио је Ивица Дачић, лидер СПС са предизборног скупа коалиције СПС-ЈС у Лозници, где су, поред осталих, говорили Драган Марковић Палма, председник ЈС и Јошка Броз, председник КП Србије.

Србија 05.04.2016 | 22:49
Дачић: Паметна политика за Србију

Подсетио је на речи Добрице Ћосића да је "Србија што је добијала и побеђивала у рату губила је у миру", истичући да "данас морамо да се боримо другим средствима".

-Зато позивам да никад не треба веровати онима којима је прва реч "у бој", јер прва реч мора да буде дајте да живимо за Србију, да све решимо договором, а ако нема договора, уколико нас неко нападне, онда ћемо показати како Србин бије - поручио је Дачић на скупу у Лозници.

-Иза Слободана Милошевића и нас, у том времену, остао је Дејтонски мировни споразум, остала је Република Српска, која је, овде, одмах поред вас, остао је први српски ентитет у историји преко Дрине. Да нико више у историји не може да остварује неки "Марш на Дрину". И резолуција 1244 Уједињених нација важан је документ за историју.

Кад би се, како је рекао, неко пробудио ко је заспао 5. октобра 2000 године, а кад би се пробудио данас, рекао је Дачић, помислио би да сања, стављајући до знања и о великом присуству чланова и симпатизера у Лозници, али и другим местима Србије.

-Они кажу да смо пали на 10 одсто, не знају шта да кажу, па спомињу да нас је угрозило ослобађање Шешеља - нагласио је Дачић.

-Као и сваки Србин радујем се ослобађању Шешеља, јер Хашки трибунал је антисрпски суд. С друге стране, Шешељ зна да смо ми много тврђи орах него што је Хашки трибунал. Нас победити не може.

(БН ТВ/В.М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Докле

05.04.2016 19:50

Од малих ногу води паметну политику.

ОДГОВОРИТЕ