Dačić: Pametna politika za Srbiju

Srbija može da bude jaka i velika samo ukoliko nikada nije sama i ukoliko je poštovana, što se može ostvariti samo pametnom politikom, poručio je Ivica Dačić, lider SPS sa predizbornog skupa koalicije SPS-JS u Loznici, gde su, pored ostalih, govorili Dragan Marković Palma, predsednik JS i Joška Broz, predsednik KP Srbije.

Srbija 05.04.2016 | 22:49
Dačić: Pametna politika za Srbiju

Podsetio je na reči Dobrice Ćosića da je "Srbija što je dobijala i pobeđivala u ratu gubila je u miru", ističući da "danas moramo da se borimo drugim sredstvima".

-Zato pozivam da nikad ne treba verovati onima kojima je prva reč "u boj", jer prva reč mora da bude dajte da živimo za Srbiju, da sve rešimo dogovorom, a ako nema dogovora, ukoliko nas neko napadne, onda ćemo pokazati kako Srbin bije - poručio je Dačić na skupu u Loznici.

-Iza Slobodana Miloševića i nas, u tom vremenu, ostao je Dejtonski mirovni sporazum, ostala je Republika Srpska, koja je, ovde, odmah pored vas, ostao je prvi srpski entitet u istoriji preko Drine. Da niko više u istoriji ne može da ostvaruje neki "Marš na Drinu". I rezolucija 1244 Ujedinjenih nacija važan je dokument za istoriju.

Kad bi se, kako je rekao, neko probudio ko je zaspao 5. oktobra 2000 godine, a kad bi se probudio danas, rekao je Dačić, pomislio bi da sanja, stavljajući do znanja i o velikom prisustvu članova i simpatizera u Loznici, ali i drugim mestima Srbije.

-Oni kažu da smo pali na 10 odsto, ne znaju šta da kažu, pa spominju da nas je ugrozilo oslobađanje Šešelja - naglasio je Dačić.

-Kao i svaki Srbin radujem se oslobađanju Šešelja, jer Haški tribunal je antisrpski sud. S druge strane, Šešelj zna da smo mi mnogo tvrđi orah nego što je Haški tribunal. Nas pobediti ne može.

(BN TV/V.M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dokle

05.04.2016 21:50

Od malih nogu vodi pametnu politiku.

ODGOVORITE