СЛС - најава: Још три сата фудбала до дељења бодова!

У среду од 16.00 часова, у ванредном термину, биће одиграно претпоследње коло пре разврставања екипа у плеј-оф и плеј-аут. Тренутно, овако стоје ствари...

Фудбал 05.04.2016 | 22:00
СЛС - најава: Још три сата фудбала до дељења бодова!

Још 180 минута фудбала до дуго ишчекиване поделе бодова и финиша борбе за врх табеле и за останак у лиги.

Као што је од прошле године познато, екипе ће следеће седмице бити разврстане у две колоне. У плеј-оф ће горња половина, у плеј-аут ће доња.

Нови систем такмичења, који и даље изазива опречна мишљења, биће први пут тестиран у недељама пред нама, а екипе имају још два кола да заузму што боље стартне позиције.

Ове среде, у ванредном термину, од 16.00 часова на терен ће сви суперлигаши. На програму су утакмице:

Црвена звезда - Рад
Младост - Металац
Јавор - Партизан
Чукарички - Нови Пазар
ОФК Београд - Борац
Радник - Јагодина
Вождовац - Спартак
Раднички - Војводина

Од завршетка претходног кола, у првом плану су биле кадровске промене у два клуба. Јагодина је отпустила Стевана Мојсиловића, а Рад је сменио Милана Милановића.

"Грађевинари" ће први тест под вођством привременог двојца Слађан Николић - Драгослав Миленковић имати на гостовању Звезди, која је прошлог викенда у Новом Саду окончала свој низ од 24 узастопне победе, ремијем са Војводином.

Истовремено, актуелни шампион Партизан гостоваће у Ивањици Јавору, првом испод црте за пласман у плеј-оф. Тим Ивана Томића одлази на гостовање са четири "везане" првенствене победе, док ће Ивањичани покушати да први пут од августа тријумфују на две узастопне утакмице пред својим навијачима.

Дерби кола биће одигран на Чаиру, где ће чврсти Раднички дочекати Војводину, вођену жељом да први пут победи у наставку првенства. За Нишлијама је победа у Суботици и ако савладају и "лале" наставиће да врше притисак на трећепласирани Чукарички.

"Брђани" ће код куће играти против Новог Пазара, након три победе у претходна четири кола, с тим да су у том периоду изгубили само од Партизана. Са друге стране, Пазарци стижу у Београд као један од два најнеефикаснија тима у лиги и јасно је да желе да избегну непријатност евентуалне борбе за опстанак.

ОФК Београд један је од тимова којима је сваки бод вредан злата, а наредне ће покушати да освоји против чачанског Борца, на Карабурми. Посрнуле "зебре" очекивано нису наставиле у јесењем ритму и у наставку првенства славиле су само на отварају полусезоне, док "романтичари" за собом имају победу над Војводином и реми са радом.

Радник ће у Сурдулици бранити своје место у плеј-офу од напада "фењераша" Јагодине, на чијој ће клупи седети вршилац дужности Игор Бонџулић. Највећи конкурент "ћурана" у борби за опстанак - Спартак, гостоваће Вождовцу и није потребно наглашавати да су му бодови изузетно важни.

Последње, 30. коло, које ће претходити разврставању екипа, биће одиграно у недељу, од 17.00 часова, када ће такође сви тимови истовремено на терен.

Коментари / 0

Оставите коментар